Kas garšo latvietim? Konditorejas uzņēmums Līvānos to zina!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto no uzņēmuma arhīva

Visdažādākie maizes grauzdiņi, mafini, saldi un sāļi rokām gatavoti cepumi, premium klases sausiņi – Līvānos esošais uzņēmums SIA «Daugulis & Partneri» zina, kā apmierināt latviešu garšas kārpiņas. Un ne tikai – produkcija tiek eksportēta uz 11 valstīm, tostarp uz ASV, Izraēlu un Libānu.

Saimnieks Dzintars Daugulis pēc profesijas ir biškopis un trīspadsmit gadus arī strādājis ar bišu saimēm. Tas, kas ļoti paticis, ir brīvība, jo nepatīk, ka kāds cits komandē, tāpēc arī bijusi doma par kaut kā sava izveidi. Šis arods padomju gados bijis viens no ienesīgākajiem, jo medu un ziedputekšņus uzpirka bagātie kolhozi. Kad tie likvidēti, kopā ar citiem biteniekiem Dzintars Daugulis izlēma veidot savu pirmo uzņēmumu, kas nodarbojies ar tirdzniecību.

Ideja par konditorejas uzņēmuma dibināšanu radusies kopā ar sievu, jo tolaik Līvānos kāda saimniece mājās cepa torti no plaucētas mīklas ar svaigu kakao krēmu, ko vietējie dēvēja par «Dāmu pirkstiņiem». Sapratuši, ka šādus gardumus katru dienu nav iespējams iegādāties, nolēmuši, ka laiks rīkoties. Un tā 1994. gadā tika dibināts uzņēmums SIA «Daugulis & Partneri», un šo gadu laikā sortiments no šīs iecienītās kūkas ievērojami paplašinājies.

Mūsdienās patērētājs kļūst aizvien prasīgāks, daudz vairāk uzmanības pievēršot produkcijas sastāvdaļām, tāpēc arī Līvānos esošā ceptuve cenšas piedāvāt klientiem produkciju ar iespējami maz konservantu, neizmantojot ĢMO un priekšroku dodot Latvijā ražotām izejvielām. Arī receptūras ir unikālas, jo pašu izstrādātas.

«Jāseko līdzi tendencēm un pircēju pieprasījumam, tāpēc šobrīd strādājam pie bio produktu līnijas,» stāsta saimnieks Dzintars Daugulis.

Saimnieks smej: lai arī latvieši gandrīz nekad neatteiktos no tik ļoti iecienītajiem kāpostiem un desiņām, no pašu sortimenta vasarā visvairāk pieprasītie ir grauzdiņi ar dažādām piedevām, savukārt ziemā mafini pie tējas tases.

Šis ir ģimenes uzņēmums, kurā saimnieko Dzintars ar kundzi Adeli un dēli Andis un Roberts. «Kas ir pievienotā vērtība šādam saimniekošanas modelim? Noteikti priekšrocība ir tā, ka tu zini, ka blakus ir cilvēki, uz kuriem vari paļauties,» ar gandarījumu teic saimnieks. Lai saražotu gadā ap tūkstoš tonnām produkcijas, ar pašu spēkiem jau sen vairs nepietiek - uzņēmumā šobrīd strādā 76 darbinieku, taču vakances ir ik pa brīdim. Grūti esot atrast kvalificētus speciālistus.

Vaicājot, kādas ir priekšrocības Latgalē esošam uzņēmumam, tiek atjautāts - kā tad trūkst uzņēmumam šajā reģionā? Lai turpinātu uzņēmuma attīstību, ražotnes atrašanās Latgalē sniedz priekšrocības ES fondu apguvē.

Eiropas ražotājs mūsu valsts uzņēmumus varētu apskaust par zemākām darba izmaksām, taču saimnieks uzsver, ka tā tas ir tikai šobrīd. Vaicāts, kas ir trīs vaļi, uz kuriem balstās veiksmīgs uzņēmējs, saimnieks teic: «Jābūt avantūristam, jābūt labai komandai un neiztikt arī bez veiksmes.»

Uzņēmuma produkciju iespējams iegādāties lielākajos tirdzniecības tīklos Latvijā un, protams, arī firmas veikalā «Monikas beķereja» Līvānos.

Daugulis & Partneri

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu