«SEB bankas» izsniegto aizdevumu apmērs uzņēmumiem pērn audzis par 31%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

«SEB banka» pagājušajā gadā Latvijas uzņēmumiem aizdevumos izsniegusi 780 miljonus eiro, kas ir par 31% vairāk nekā 2016.gadā, pavēstīja bankas ārējās komunikācijas vadītājs Mārtiņš Panke.

Viņš informēja, ka 55% no kopējā 2017.gadā izsniegto jauno aizdevumu apmēra jeb 531 miljonu eiro saņēmušas lielās kompānijas ar apgrozījumu virs 20 miljoniem eiro gadā, bet mazajiem un vidējiem uzņēmumiem «SEB banka» pērn piešķīrusi kredītus 249 miljonu eiro apmērā.

Kopumā «SEB banka» pagājušajā gadā jaunus aizdevumus izsniedza vairāk nekā 4900 Latvijas uzņēmumiem, kas ir par 4% vairāk nekā 2016.gadā, kad jauni aizdevumi tika izsniegti aptuveni 4700 uzņēmumiem.

Bankā norādīja, ka uzņēmumu kreditēšanā visaktīvākais bijis 2017.gada decembris, kad «SEB banka» noslēdza kreditēšanas darījumus ar teju 380 kompānijām par jauna finansējuma izsniegšanu 141 miljona eiro apmērā.

«2017.gadā uzņēmumam esam izsnieguši lielāko jaunu aizdevumu apjomu, kopš «SEB banka» strādā Latvijā, nostiprinot savas līderpozīcijas uzņēmumu segmentā. Uzņēmumu aktivitāte, īstenojot jaunus projektus, pērn pieauga faktiski visās nozarēs. Visaktīvākās bija nekustamo īpašumu nozares kompānijas, lauksaimniecības nozare, kā arī farmācijas industrija. Arī būvniecības sektors strauji kāpinājis tempus,» sacīja «SEB bankas» valdes loceklis Ints Krasts.

Viņš skaidroja, ka uzņēmumu gatavību investēt veicinājis labvēlīgais klimats ekonomikā, uzņēmēju vidē pieaugošais optimisms, kā arī pievilcīgas kredītprocentu likmes, kas joprojām atrodas vēsturiski zemākajos līmeņos.

Kopumā «SEB bankas» jaunizsniegtā finansējuma apmērs 2017.gadā privātpersonām un uzņēmējiem sasniedza 965 miljonus eiro, kas ir par 28% vairāk nekā 2016.gada laikā.

Pēc aktīvu apmēra «SEB banka» septembra beigās bija otra lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu