Kvalitātes kontroles falsificēšanas skandāla dēļ no amata atkāpjas «Kobe Steel» vadītājs

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Japānas tērauda ražošanas uzņēmuma «Kobe Steel» vadītājs Hiroja Kavasaki otrdien paziņoja par savu atkāpšanos no amata saistībā ar skandālu, kurā kompānija falsificēja vairākiem simtiem klientu pasaulē nosūtītu produktu stiprības un kvalitātes datus.

«Mēs esam radījuši problēmas daudziem cilvēkiem. Mēs vēlētos, lai pēc iespējas ātrāk cik vien daudz cilvēku iespējams domātu, ka «Kobe Steel» ir mainījies,» žurnālistiem pavēstīja Kavasaki, kurš uzņēmuma vadītāja amatā atradies kopš 2013.gada.

Ilgi gaidītajā ziņojumā par šo skandālu uzņēmums konstatējis, ka darbinieki, tostarp augstākā līmeņa vadītāji, mainījuši pārbaudes datus vai sagudrojuši datus pirms produktu izsūtīšanas.

Kompānijai ir iesakņojušās problēmas saistībā ar tās korporatīvo kultūru un atbilstību, teikts ziņojumā.

Starp ietekmētajiem produktiem ir tērauda stieples, kas tiek izmantotas automašīnu dzinējos un riepās, kā arī alumīnijs, ko izmanto Japānas slaveno ātrgaitas vilcienu ražošanā.

«Kobe Steel» gan uzsver, ka kvalitātes kontroles falsificēšanas skandāls nerada bažas par šo produktu drošību.

Kā ziņots, «Kobe Steel» skandāls atklātībā nonāca pērnā oktobra vidū, kad ražotājs atzina datu falsificēšanu saistībā ar tā ražoto produktu stiprību un kvalitāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu