Norvik Banka: mēs nevēršamies pret Latviju!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire/LETA

Pēdējās dienās Norvik Bankas vārds ir pieminēts dažādos kontekstos, arī pavisam nesaistītos ar banku, teikts Norvik Bankas izplatītajā paziņojumā medijiem. Banka norāda, ka visu informāciju ir iesniegusi tiesībsargājošām institūcijām, un atgādina, ka ir vērsusies starptautiskajā šķīrējtiesā Vašingtonā.

Banka uzsver: «Mēs nevēršamies pret Latvijas valsti kopumā. Mums ir lieliska ikdienas sadarbība ar mūsu klientiem, biznesa partneriem un valsts iestādēm, mēs vēlamies sniegt pakalpojumus un veidot ilgtermiņa biznesu. Vienīgais, ko prasām, ir vienlīdzīga attieksme.»

Paziņojumā teikts, ka banka un tās kontrolējošie akcionāri ir vērsušies šķīrējtiesā Vašingtonā pēc, viņuprāt, negodīgas, patvaļīgas, nepareizi motivētas un nepamatotas regulatīvās pieejas, ko attiecībā pret banku īstenoja iestādes pretēji Latvijas pienākumiem saskaņā ar starptautiskajām tiesībām.

Norvik Bankas vadītājs Latvijā Olivers Bramvels: «Jānodala viens konkrēts juridisks disputs starptautiskajā tiesā vai tiesībsargājošo iestāžu aktivitātes citos procesos no ikdienas darba un pakalpojumiem, ko izmanto klienti. Un mūsu ikdienas sadarbība ar klientiem ir ļoti pozitīva un veiksmīga.»

Bramvels uzsver, ka banka pagājušā gada vasarā daudz spēcīgāk fokusējās uz Latvijas biznesa attīstību, ar īpašu fokusu uz senioru finanšu vajadzībām.

Banka apliecina, ka visu informāciju iesniegusi tiesībsargājošām iestādēm.

Bankas ikdienas darbs rit ierastajā kārtībā. Latvijā ir vairāk nekā 50 Norvik Bankas filiāles visā Latvijā.

Jau ziņots, ka «Norvik banka» iesniegusi Pasaules Bankas (PB) starptautiskajā arbitrāžā prasību pret Latvijas valsti, kurā apgalvots, ka kāda «augsta ranga Latvijas amatpersona» esot centusies izspiest no bankas kukuļus, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli.

Vēlāk «Norvik bankas» lielākais akcionārs, Lielbritānijā dzīvojošais krievu izcelsmes uzņēmējs Grigorijs Guseļņikovs intervijā aģentūrai AP paziņoja, ka Latvijas bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs gadiem ilgi izspiedis kukuļus no viņa vadītās kredītiestādes.

Reaģējot uz šo informāciju, Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) un finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) pauda, ka AS «Norvik banka» vadības aktivitātes ārvalstu medijos uzskata par provokāciju un vēršanos pret valsti. Pēc Kučinska teiktā, ja «Norvik bankas» īpašniekam Grigorijam Guseļņikovam ir kādi pierādījumi, viņam jau sen vajadzēja vērsties tiesībsargājošajās iestādēs.

Valsts policija (VP) sākusi kriminālprocesu pēc «Norvik bankas» iesnieguma.

Norvik banka ir astotā lielākā banka Latvijā. 2013.gadā par tās akcionāru kļuva Grigorijs Guseļņikovs – krievu izcelsmes Lielbritānijas pilsonis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu