Policijas darbiniekam par interešu konfliktu attiecībās ar «Latvijas Gāzi» sods € 350

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldes Reģionu biroja priekšniekam Aivim Ivaško par darbošanos AS «Latvijas Gāze» piemērojis 350 eiro sodu, liecina informācija KNAB mājaslapā.

Ivaško savienoja valsts amatpersonas amatu ar amatu «Latvijas Gāze» un kā valsts amatpersona piedalījās ekspertīžu veikšanā četros kriminālprocesos, kuros kā iesaistītā persona bija «Latvijas Gāze».

Pārkāpumi izdarīti laikā no 2013. līdz 2016.gadam.

Likums paredz, ka valsts amatpersonai ir aizliegts, pildot valsts amatpersonas pienākumus, sagatavot vai izdot administratīvos aktus, veikt uzraudzības, kontroles, izziņas vai sodīšanas funkcijas, slēgt līgumus vai veikt citas darbības, kurās šī amatpersona personiski vai mantiski ieinteresēta.

Tāpat amatpersona nedrīkst izdot administratīvos aktus, veikt uzraudzības, kontroles, izziņas vai sodīšanas funkcijas, slēgt līgumus vai veikt citas darbības attiecībā uz saviem darījumu partneriem arī divus gadus pēc līgumisko attiecību izbeigšanās.

Amatpersonai ir atļauts vienlaikus saņemt atalgojumu par valsts amatpersonas amata pienākumu pildīšanu un atalgojumu par tāda amata pienākumu, uzņēmuma līguma vai pilnvarojuma izpildi, kas tai nav aizliegts ar likumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu