Astanā ir apskatāms «BloodHound SSC» auto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Uz EXPO izstādi, kuras vadmotīvs ir «Nākotnes enerģija» apskatāms virsskaņas automobilis «BloodHound SSC». Iespaidīgais auto ir atvests ar mērķi iedvesmot nākamās paaudzes audzēkņus, lai tie izvēlētos nākotni saistīt ar inženierzinātni.

Automobiļa mērķis ir pārsniegt 1 609 km/h (1000 mp/h), kuru projekta autori domā sasniegt ar trīs dzinēju sistēmu, kura kopā attīsta 133 150 zirgspēku jaudu. Britu kompānija cer pirmo mēģinājumu uz sauszemes veikt jau šā gada rudenī.

Spēkrata galveno elementu veido tā jaudas agregāts, kurš sastāv no reaktīvā iznīcinātāja dzinēja, raķetes un Jaguar 5,0 litru V8 kompresormotora, kurš darbina «BloodHound SSC» milzīgo degvielas sūkni.

Izmēģinājuma braucienam ir izvēlēts Hakskīnpanas (Hakskeenpan) līdzenums, kas atrodas Dienvidāfrikā. Paredzams, ka 50 jūdžu garā distance tiks pieveikta 2,3 minūtēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Uz augšu