Konkurss «Ideju kauss 2017» atgriežas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

29. augustā ar atraktīvu atklāšanas pasākumu atvērta pieteikšanās inovatīvo biznesa ideju konkursam «Ideju kauss 2017», kuru jau devīto reizi organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA).

Notikušo preses konferenci atklāja komiķi Edgars Bāliņš un Rūdolfs Kugrēns. Tajā piedalījās LIAA Inovāciju atbalsta nodaļas vadītāja Sarmīte Karlsone, LIAA Valmieras biznesa inkubatora vadītājs Jānis Kļaviņš un Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes dekāns Gundars Bērziņš.

Sarmīte Karlsone uzsvēra, ka šogad konkurss atgriezies ar ievērojamiem atjauninājumiem gan vizuālajā izskatā, gan apmācību procesā, tomēr galvenās konkursa vērtības joprojām palikušas nemainīgas. «Jebkurš augs, cilvēkbērns un projekts nevar izaugt bez pamata bāzes - atbalstošas komandas, tāpēc arī šogad ikvienam konkursa dalībniekam sniegsim atbalstu un konsultācijas, lai palīdzētu attīstīt savas biznesa idejas,» Karlsone aicināja būt aktīviem un pieteikties ideju konkursam, veidojot progresīvāku biznesa vidi Latvijā.

Jānis Kļaviņš klātesošos iepazīstināja ar biznesa ideju attīstīšanas iespējām un inkubatoru atbalstu, aicinot jaunos uzņēmējus runāt par savām biznesa idejām. «Ja jūs kādreiz esat domājuši kļūt par uzņēmējiem vai jau esat par tādiem kļuvuši, nāciet pie mums – mēs jums palīdzēsim! Kopā izveidosim jūsu ideju un palīdzēsim palielināt Jūsu iespēju ne tikai uzvarēt konkursā, bet arī kļūt par labāku uzņēmēju,» uzsvēra Kļaviņš.

Gundars Bērziņš stāstīja par praksi, kas aizgūta no lielākajām pasaules universitātēm – studentu mēģinājumiem realizēt savas biznesa idejas studiju laikā. Pagājušajā gadā savas idejas attīstīja 76 studentu komandas. Tāpat klātesošie uzzināja vairāk par vebināriem, ar kuru palīdzību iespējams smelties jaunas zināšanas, lai, kā uzsvēra pats profesors, izvairītos no iespējamām kļūdām. Biznesu var uzsākt bez zināšanām, bet zināšanas palīdz izvairīties no kļūdām!

Foto: LETA

Biznesa ideju konkursa laikā dalībniekiem būs iespēja piedalīties profesionālās apmācībās pieredzējušu uzņēmēju vadībā un gūt vērtīgus kontaktus sava biznesa tālākai attīstībai. Ideju konkursa laikā notiks arī septiņi vebināri, kuru laikā tiešsaistē dalībnieki apgūs mārketingu, finanses un citus biznesa vidē nozīmīgus tematus. Vebinārus nodrošinās konkursa akadēmiskie partneri Rīgas Ekonomikas augstskola un Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte.

www.idejukauss.lv

Konkursa noslēgumā dalībnieki sacentīsies par iespaidīgām naudas balvām savas biznesa idejas realizācijai. Trešās labākās idejas autori iegūs 3000 eiro, otrās labākas idejas autori – 5000 eiro, bet spožākas idejas autori saņems 7000 eiro naudas balvu, ko nodrošina LIAA un Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF).

Konkursa noteikumus, informāciju par konkursa un apmācību norisi un reģistrācijas formu iespējams atrast konkursa mājaslapā www.idejukauss.lv. Pieteikumus iespējams iesniegt elektroniski līdz 14. septembra pusnaktij. Iesniegtos pieteikumus vērtēs profesionāla un kompetenta žūrija, kuras sastāvā būs dažādu nozaru eksperti un uzņēmēji, kas izceļas ar inovatīviem pakalpojumiem un produktiem gan Latvijas, gan pasaules mērogā.

Konkursā var piedalīties ikviens, kurš ir sasniedzis 17 gadu vecumu un ir gatavs uzsākt uzņēmējdarbību, īstenojot savu biznesa ideju Latvijas vai pasaules mērogā. Īpaši tiek aicinātas pieteikties ideju autoru komandas, jo jebkura veiksmes stāsta pamatā ir komandas darbs.

Laid ideju pasaulē!

www.idejukauss.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu