Viena diena Astanas EXPO brīvprātīgo dzīvē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas paviljonu Astanas EXPO 2017 izstādē katru dienu apmeklē vairāki simti apmeklētāju, kurus apkalpo 10 brīvprātīgie no Latvijas. Piedāvājam ieskatu vienas dienas dzīvē un atspoguļojumu par dzīvi Kazahstānas galvaspilsētā.

Rīts mūsu brīvprātīgajiem sākas astoņos no rīta un līdz darbam EXPO paviljonā tie nokļūst vai nu ar sabiedrisko transportu, vai stopējot automašīnas. Stopēšanas kultūra Kazahstānā ir ļoti izplatīta un par salīdzinoši nelielu samaksu ir iespējams ar privāto automašīnu nonākt sev vēlamajā galamērķī.

«Kazahstānā neesmu pirmo reizi un jūtos te kā mājās! Es esmu komunikabls un man patīk iepazīties un ar jauniem cilvēkiem. EXPO ir lieliska vieta, kur satikt daudz un dažādus cilvēkus. Ne tikai vietējos no Kazahstānas, bet visas pasaules,» stāsta Latvijas EXPO paviljona brīvprātīgais Mihails Potihoņins.

Latvijas EXPO paviljona direktors āri šogad ir pieredzes bagātais Ansis Egle, kuram šis ir jau ceturtais EXPO karjerā un otrais, kurā ir piedalījies un vadījis visus procesus no A līdz Z.

«Man patīk Astanas EXPO. Ja to salīdzina ar iepriekšējiem, tad šis ir kompakts un ar ļoti labu vadmotīvu – «Nākotnes enerģija», kas lieliski saskan ar mūsu 21. gs. tehnoloģisko progresu. Izstādes paviljoni ir pilni ar inovatīviem nākotnes risinājumiem,» iespaidos dalās Ansis Egle.

«Uzskatu, ka šis brauciens un brīvprātīgais darbs šajā EXPO, ir atstājis ļoti lielu ietekmi uz manu dzīves skatījumu, vērtībām un arī nākotni. Esmu ļoti priecīgs, ka piekritu darbam Latvijas EXPO,» pauž Viktors Andruškevičs.

Brīvprātīgo darbs EXPO nav viegls. Tā ir 12 stundu darba diena, kuras laikā ir jāapkalpo liels daudzums apmeklētāju. Visi apmeklētāji ir laipni jāsagaida, jāpastāsta par Latviju un tās iespējām, kā arī jāatvadās. Visu to nodrošina mūsu Latvijas paviljona brīvprātīgie darbinieki, kas uzņemas Latvijas identitātes atbildību uz sevi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu