Austrijas paviljonā enerģiju iegūst no apmeklētājiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ Austrijas paviljonā tika aizvadīta nacionālā diena, kuras laikā tika izrādīts viens no oriģinālākajiem izstrādes EXPO 2017 paviljoniem. Apmeklētājiem ar savu muskuļu spēku bija jādarbina vairākas ierīces, kas savukārt demonstrēja neliela ieskatu Austrijā.

Nacionālās dienas ietvaros piedalījās abu valstu oficiālās delegācijas. Kazahstānas ārlietu ministra vietnieks Romans Vasiļenko (Роман Василенко) tikās ar Austrijas Zinātnes, pētniecības un ekonomikas viceministru Benedeti Girlingeri (Bernadette Gerlinger). Oficiālās tikšanās laikā Kazahstānas pārstāvji sveica Austriju tās nacionālajā dienā un uzsvēra, ka pasākuma norises datumā aprit precīzi 25 gadi kopš abu valstu diplomātisko attiecību sākuma.

R.Vasiļenko savā uzrunā teica, ka Austrijas paviljons ar nosaukumu «Austrian Power Machine» jeb Austrijas spēka mašīna pretendē uz izstādes oriģinālākā paviljona statusu.

Austrijā lielākā daļa enerģijas tiek iegūtas no hidroelektrostacijām un vēja. Viena no pirmajām paviljona instalācijām ar nosaukumu «Ūdenskritums» attēlo Austrijas kalnu vidi un, protams, ka daudzos ūdenskritumus.

Vairākas instalācijas ir darbināmas ar velosipēdu palīdzību. Viena no tādām ir divi velo, kas novietoti viens otram pretī. Kad apmeklētāji sāk mīt pedāļus, tad sāk darboties blakus esošais panorāmas rats, kuram kabīņu vietā ir dažādi Austrijas simboli – Vīnes šnicele, Mocarts, vīns, Arnolds Švarcnegers u.c.

Austrija ir izslavēta ar savām ērģelēm, kuras ir teju katrā baznīcā – mazā vai lielā. Paviljona mākslinieks vairākas instalācijas ir veltījis tam, lai apmeklētāji dzirdētu vēja radītās ērģeļu skaņas. Viena no tādām ir virves vilkšana līdzīgi kā zvanu tornī, kā arī bērnu šūpolēm, kas rada ērģeļu skaņas.

Viena no iespaidīgākajām instalācijām ir izveidota no 10 velosipēdiem, kuri pieslēgti 10 platekrāna televizoriem. Ja minās tikai uz viena velosipēda, tad enerģija tiek nodota tikai vienam ekrānam un uz tā parādās labākas kvalitātes video. Savukārt ja pedāļus min visi desmit dalībnieki, tad uz ekrāniem parādās video par Austriju mūzikas pavadījumā. Kāda cita instalācija ar velosipēdu darbina milzu ventilatoru, kas rada vēju un iekustina tālāk jau citus instalācijas elementus.

Astanas EXPO 2017 izstādes vadmotīvs «Nākotnes enerģija» ir skaidri redzams Austrijas paviljonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu