Pozitīvi noslēgušās drošības pārbaudes kuģiem «Romantika» un «Isabelle»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Šonedēļ pozitīvi noslēgušās kārtējās drošības pārbaudes zem Latvijas karoga reģistrētajiem AS «Tallink» pasažieru/ro-ro tipa kuģiem «Romantika» un «Isabelle», pavēstīja Latvijas Jūras administrācijā.

Šādas pārbaudes divreiz gadā notiek atbilstoši Eiropas Savienības direktīvai par obligāto apsekojuma sistēmu ro-ro prāmjiem un ātrgaitas pasažieru kuģiem, kas kursē regulārā maršrutā.

Atbilstoši direktīvai pasažieru kuģiem, kuri nodrošina regulāru satiksmi starp divām dažādu valstu ostām, drošības apsekojumu veic abu valstu kuģošanas drošības inspektori. Tā kā «Romantika» un «Isabelle» nodrošina satiksmi starp Rīgu un Stokholmu, tad pārbaudē piedalījās gan Latvijas Jūras administrācijas, gan Zviedrijas Transporta aģentūras speciālisti.

No Latvijas puses pārbaudē piedalījās Latvijas Jūras administrācijas vecākais kuģu kontroles inspektors Igors Lapšins, kuģu kontroles inspektors Valters Veits un kuģu kontroles inspektors Jānis Dobris. Inspektori atzinīgi novērtēja sadarbību ar Zviedrijas kolēģiem, kas izveidojusies gadu gaitā.

«Pārbaudes laikā tika kontrolēta kuģa un apkalpes dokumentācija, apsekots kuģa korpuss, atveres, ūdensdrošās un ugunsdrošās durvis, kuģa mehānismu darbība, kā arī pārbaudīts navigācijas un sakaru aprīkojums, tai skaitā pasažieru informēšanas sistēma. Tāpat tika veikti testi, lai izvērtētu radio aprīkojuma, avārijas ģeneratora, avārijas apgaismojuma darbību. Rīkojot mācību trauksmes, inspektori pārbaudīja gan kuģa apkalpes gatavību rīcībai ekstremālās situācijās, gan arī glābšanas un ugunsdzēsības aprīkojumu,» klāstīja Jūras administrācijas pārstāvji.

«Isabelle» ir 1989.gadā Horvātijā būvēts kuģis, tā garums ir 153,6 metri, platums 27,6 metri. «Romantika» būvēta Somijā, būve pabeigta 2002.gadā, un tas ir pirmais prāmis, kuru uzņēmuma «Aker Finnyards» uzbūvēja tieši «Tallink» pēc pasūtījuma. Kuģis ir 193,8 metrus garš un 29 metrus plats.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu