Tiešie pārskaitījumi uz kartēm - aplikācija «iPhone» un «iPad» ierīcēm

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rietumu Banka ir ieviesusi aplikāciju iPhone un iPad ierīcēm, kas ļauj ērti pārskaitīt naudu uz jebkuras pasaules bankas izsniegtajām VISA un MasterCard kartēm. Ir papildināts arī šo pārskaitījumu valūtu klāsts - tam pievienoti Krievijas rubļi.

Rietumu Banka bija viena no pirmajām Eiropas Savienībā, kas ieviesa tiešos maksājumus uz VISA un MasterCard kartēm un tā joprojām ir vienīgā banka Baltijā, kas saviem starptautiskajiem klientiem piedāvā šādu pakalpojumu.

Viena no šī pakalpojuma priekšrocībām - klientiem, kuri bieži veic līdzekļu pārskaitījumus draugiem, paziņām vai arī veic regulāros maksājumus, vairs nav vairākkārtīgi jāievada saņēmēja informācija, ja kaut vienu reizi jau esat veicis pārskaitījumu konkrētajam saņēmējam.

«Pakalpojums acumirklī kļuva ļoti pieprasīts. Tas sniedz iespējas, kādas nepiedāvā tradicionālie banku pārskaitījumi - ļoti ātri un izdevīgi veikt nelielus maksājumus. Nav būtiski, kāda ir saņēmēja kartes valūta un kuras valsts banka šo karti izsniegusi,» stāsta Rietumu Bankas Maksājumu karšu pārvaldes vadītājs Marks Andrejevs. «Tā kā mūsdienās maksājumi aizvien biežāk tiek veikti izmantojot mobilās ierīces, mēs vispirms izlēmām ieviest operētājsistēmas iOS lietotni, kas ir īpaši populāra mūsu klientu vidū. Drīz vien tiks ieviesta arī Android versija.»

Iespēju veikt pārskaitījumus uz kartēm izmanto gan fiziskas, gan juridiskas personas. Fiziskas personas veic pārskaitījumus privātām vajadzībām un pakalpojumu apmaksāšanai, savukārt juridiskas personas nereti šo pakalpojumu izmanto algu izmaksāšanai, ikdienas norēķiniem ar partneriem utt.

Līdz šim maksājumus uz karti varēja veikt eiro, dolāros vai sterliņu mārciņās no konta, kas atvērts Rietumu Bankā; turklāt maksājuma summa automātiski konvertējas tajā valūtā, kāda ir saņēmēja kartē.

Tagad valūtu sarakstu ir papildinājuši arī Krievijas rubļi. Ja saņēmēja kartes valūta ir RUB, klients var veikt norēķinus no sava konta šajā valūtā bez konvertācijas. Tas ļauj izvairīties no papildu izdevumiem un iepriekš paredzēt precīzu maksājuma summu abām pusēm.

Atšķirībā no tradicionālajiem naudas pārvedumiem, veicot maksājumus uz karti, nav jānorāda ne saņēmēja bankas konta numurs, ne cita papildu informācija. Ir jāzina tikai kartes numurs un uz tās norādītais saņēmēja vārds un uzvārds. Laika posms, kādā naudas līdzekļi tiek pārskaitīti uz saņēmēja karti, ir atkarīgs no bankas, kas izdevusi karti - tas var svārstīties no dažām minūtēm līdz pat vairākām dienām.

Viena maksājuma limits ir 2000 EUR.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu