«Stockmann» pārdos savu pēdējo universālveikalu Krievijā

LETA/RBK
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Somijas mazumtirdzniecības kompānija «Stockmann» pārdod savu pēdējo universālveikalu Krievijā - tirdzniecības centru «Ņevskij centr» Sanktpēterburgā, kurā pirms sešiem gadiem ieguldīja 185 miljonus eiro, vēstīja mediju sabiedrība RBK, norādot, ka no ēkas pārdošanas kompānija «Stockmann», visticamāk, peļņu negūs.

Par «Stockmann» plāniem pārdot 2010.gada novembrī atklāto tirdzniecības un izklaides centru «Ņevskij centr», kura platība ir 97 tūkstoši kvadrātmetru, Krievijas biznesa mediju RBK informēja anonīms avots.

Tas ir pēdējais «Stockmann» aktīvs Krievijā, kur pirms gada kompānija sāka pārdot vai iznomāt visus savus universālveikalus. Par tiesībām nomāt piecus Somijas tīkla veikalus Maskavā un vienu Sanktpēterburgā un Jekaterinburgā Jakova Pančenko kompānija «Reviva Holding» samaksāja piecus miljonus eiro. Pēc darījuma «Stockmann» aktīvu portfelī Krievijā palika tikai «Ņevskij centr» Sanktpēterburgā, kura pircējs jau labu laiku tiek meklēts ārpustirgus sarunās, informēja kompānijas CBRE tirgus kapitāla un investīciju nodaļas direktore Irina Ušakova.

Nekustamo īpašumu kompānijas AVICA komercdirektors Petrs Isajevs lēš, ka «Ņevskij centr» cena pašreizējos tirgus apstākļos varētu būt 190-240 miljoni ASV dolāru (174-219 miljoni eiro). Viņš piebilda, ka, nonākot pienācīgā pārvaldījumā, tas varētu kļūt par Sanktpēterburgas galveno iepirkšanās centru.

Somijas koncerns «Stockmann» ir dibināts 1862.gadā un strādā vairākos virzienos, kas aptver gan pasta piegāžu servisu, gan apģērbu veikalus un universālveikalus. Tas darbojas arī Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu