Bankas aicina uzmanīgi attiekties pret elektroniskajiem sūtījumiem un to pielikumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Latvijas Komercbanku asociācija un bankas aicina klientus īpaši piesardzīgi attiekties pret visiem elektroniskajiem sūtījumiem, to pielikumiem un informācijas pieprasījumiem, norādīja asociācijā.

Atsaucoties uz «IBM X-Force Research» vakar, 15.septembrī, sniegto informāciju, ka viens no pēdējo gadu bīstamākajiem trojāņiem «Dridex» pēdējo mēnešu laikā uzbrūk Latvijas bankām, asociācijā norādīja, ka tās rīcībā nav informācijas, ka Latvijā kādai bankai vai tās klientiem līdz šim būtu nodarīts kaitējums ar jauno datorvīrusu «Dridex».

«Latvijas Komercbanku asociācijas rīcībā nav informācijas, ka šie uzbrukumi līdz šim būtu bijuši sekmīgi. Latvijas Komercbanku asociācija atgādina, ka krāpnieku uzbrukumi pret jebkuras valsts, tajā skaitā Latvijas, bankām notiek nemitīgi, taču bankas seko līdzi notikumiem un tendencēm pasaulē, savlaicīgi gatavojas un ir gatavas ātri reaģēt incidentu gadījumā,» uzsvēra asociācijā.

Vienlaikus asociācijā atgādināja, ka banku klientu datu aizsardzība ir arī pašu klientu rokās, tādēļ naudas aizsardzībai virtuālajā vidē būtu nepieciešams ievērot vismaz pamata piesardzības pasākumus, tostarp jārūpējas par datora drošu lietošanu un aizsardzību pret vīrusiem, uzmanīgi jāattiecas pret e-pastiem un to pielikumiem, jo e-pastu pielikumi tiek izmantoti datoru inficēšanai ar vīrusiem, taču krāpnieki var izmantot arī sociālos tīklus, kā arī telefona zvanus, jāiepērkas zināmos interneta veikalos vai pirms pirkuma jāizpēta mājaslapa, gūstot pārliecību par tās īstumu, pārdevēja kontaktiem, citu pircēju atsauksmēm u.tml. Tāpat nevienam nedrīkst dot paroles un kodus no kalkulatora vai kartes un citus personas datus, kā arī jāpievērš uzmanība, kādiem mērķiem kura parole ir domāta. Savukārt konstatējot ko aizdomīgu, ir jāsazinās ar speciālistu, bet aizdomu gadījumā par datu nozagšanu nekavējoties jāsazinās ar savu banku.

Latvijas Komercbanku asociācija ir biedrība, kurā uz brīvprātības principa pamata apvienojas Latvijā reģistrētās bankas un ārzemju banku filiāles. Tā dibināta 1992.gada 23.jūlijā. Asociācijas mērķis ir sekmēt Latvijas banku sistēmas nostiprināšanu un attīstību, koordinējot banku kopējo problēmu risināšanu, pārstāvot banku kopējās intereses valsts un pašvaldību institūcijās, kā arī vietējās un starptautiskajās organizācijās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu