Teilores pērle - 11,84 miljoni USD

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Milzīga pērle, kas savulaik piederējusi Eiropas monarhiem un kuras pēdējā īpašniece bija Holivudas kinozvaigzne Elizabete Teilore, otrdien Ņujorkā izsolīta par 11,84 miljoniem ASV dolāru (6,3 miljoniem latu).

Izsoļu nams "Christie's" prognozēja, ka pērle tiks pārdota par diviem vai trim miljoniem ASV dolāru, taču pircēju interese izrādījusies tik liela, ka galu galā tā tika izsolīta par piecreiz lielāku summu.

Gadsimtiem ilgi "La Peregrina" piederēja Eiropas monarhiem un aristokrātiem, līdz 1969.gadā aktrises vīrs Ričards Bērtons nopirka to "Sotheby's" izsolē par 37 000 ASV dolāru un uzdāvināja Teilorei Valentīna dienā.

Holivudas aktrise, kas nomira šā gada martā 79 gadu vecumā, savas dzīves laikā bija precējusies septiņas reizes. Viņa bija slavena ne tikai ar savām lomām, bet arī neskaitāmajiem pielūdzējiem un lielu mīlestību pret rotaslietām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu