Zinātnieki konstatējuši ideālas sievietes sejas formulu (22)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Kā konstatējuši Kanādas un ASV zinātnieki, sievietes sejas skaistumu nosaka konkrēti parametri - attālums starp acu zīlītēm, kā arī starp acīm un muti, jeb precīzāk, šo attālumu attiecība pret sejas garumu un platumu, vēstī laikraksts "Daily Telegraph".

Šis "zelta griezums" atbilst vidējām sievietes sejas proporcijām, tāpēc dāmas maldās, vērtējumu "vidusmēra" neuzskatīdamas par komplimentu.

Standarts ir šāds - attālumam starp acu zīlītēm ir jābūt 46% no sejas platuma, mērot no auss līdz ausij, savukārt attālumam no acīm līdz lūpām ir jābūt 36% no sejas garuma, kāds tas ir no matu līnijas līdz zodam.

Četros eksperimentos zinātnieki lūdza studentus salīdzināt sieviešu seju krāsainās fotogrāfijas.

Katrai no nofotografētajām sievietēm vienā attēlā vertikālais attālums starp acīm un muti, kā arī horizontālais starp acīm bija izmainīts, bet otrā attēlā - acis, mute, deguns, sejas kontūra un matu līnija palika neizmainīti.

Tad dalībniekiem lūdza izraudzīties seju, kuru viņi uzskata par vispievilcīgāko. Visos četros eksperimentos to dalībnieki izraudzījās sejas, kas atbilst noteiktām proporcijām, ko zinātnieki nodēvēja par "zelta griezumu".

Šīm "zelta griezuma" proporcijām atbilst Džesikas Albas, Lizas Hērlijas un Šenajas Tveinas sejas, norāda pētījuma autori.

Tomēr sievietēm, kas nav svētītas ar klasiski skaistām sejām, joprojām ir cerība - zinātnieki uzskata, likumus var mainīt ar frizūras palīdzību.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu