Dombrovskis: papildu konsolidācija skars visas jomas (33)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Grozot Saeimas pirmdien apstiprināto 2011.gada valsts budžetu, papildu konsolidācijas pasākumi skars visas jomas, žurnālistiem pēc budžeta apstiprināšanas pirmdien teica Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Viņš vēlreiz pateicās Saeimas deputātiem par atbalstu valdības sagatavotajam budžetam, kā arī Finanšu ministrijas pārstāvjiem un finanšu ministram par saspringto darbu budžeta veidošanā.

Pēc viņa sacītā, valdība turpina darbu, lai nākamā gada budžetu saskaņotu ar starptautiskajiem aizdevējiem un nodrošinātu budžetā aizdevēju prasīto papildu 50 miljonu latu konsolidāciju. "Tas būs valdības darba kārtības jautājums jau nākamā gada sākumā. Finanšu ministrija jau pašlaik strādā pie priekšlikumiem papildu konsolidācijai," pastāstīja Dombrovskis.

Premjers uzsvēra, ka papildu konsolidācijas pasākumi skars visas jomas, un pieļāva, ka pasākumu saraksts būs apjomīgs. Sīkāk gan plānotos pasākumus premjers nekontēja, norādot, ka vispirms ir jāpanāk vienošanās ar aizdevējiem par pasākumu apmēru un konkrētiem pasākumiem.

Dombrovskis arī pieļāva, ka, veicot papildu konsolidāciju 2011.gada budžetā, valdība samazinās gan ieņēmumus, gan izdevumus.

Jau vēstīts, ka Saeima pirmdien ārkārtas sēdē pēc gandrīz astoņu stundu debatēm galīgajā lasījumā pieņēma 2011.gada valsts budžetu, kurā nodrošināta konsolidācija 290,7 miljonu latu apmērā. Par budžetu balsoja 54 deputāti, pret bija 38 tautas kalpi, bet atturējās viens.

Starptautiskie aizdevēji gan jau ir paziņojuši, ka ar šo apmēru nepietiek un Latvijai 2011.gadā budžetā būs jānodrošina papildu fiskālā konsolidācija 50 miljonu latu apmērā, jo aizdevēji ir neapmierināti ar iemaksu likmes otrajā pensiju līmenī nepalielināšanu un minimālās algas celšanu. Tādējādi Dombrovskis solījis gada sākumā budžetā veikt grozījumus.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu