Ievieš internacionalizētus domēnu vārdus (25)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr Photostream

EURid ir prieks paziņot, ka sākot ar šodienu .eu augstākā līmeņa domēnā ir pieejami internacionalizētie domēna vārdi (IDN). Pirmo reizi Eiropas Savienības iedzīvotāji var reģistrēt .eu domēna vārdus ar rakstu zīmēm no visa latīņu, kirilicas vai grieķu alfabēta. Piemēram: poļu ł, spāņu ñ, dāņu ø, franču é, Bulgārijas л un grieķu θ.

"IDN ļauj indivīdiem parādīt savas saknes, kā arī savu Eiropas identitāti internetā," saka Marks van Vēsemāls (Marc Van Wesemael) EURid ģenerālmenedžeris. "Šī ir lieliska iespēja gan uzņēmumiem, gan privātpersonām reklamēt savas preču zīmes un vārdus ar .eu interneta adresi dzimtajā valodā."

Vai Bukarestes pilsēta sākt lietot Bucuresti.eu? Vai Ālandu salas sākt lietot Åland.eu? To vēl ir jānogaida, taču visi .eu domēnu vārdi, ieskaitot IDN, ir pieejami pēc rindas kārtības principa (kurš primais brauc, tas pirmais maļ). Šī iemesla dēļ, cilvēkiem, kuri vēlas reģistrēt .eu internacionalizēto domēna vārdu, būtu ātri jārīkojas, lai iegūtu vēlamo domēna vārdu. .eu IDN ir viegli reģistrēt:

Reģistrējiet vēlamo .eu domēnu vārdu izmantojot akreditētu reģistratūru. To atradīsiet meklējot pēc valodas, atrašanās vietas vai reģistratūras nosaukuma. Lūdzu iegaumējiet, ka ne visas reģistratūras piedāvā internacionalizēto domēnu vārdu (IDN) reģistrāciju.

Lai uzzinātu vairāk, kā arī, lai iepazītos ar pieļaujamo rakstu zīmju sarakstu un tehniskajiem ierobežojumiem, lūdzu apmeklējiet: http://www.eurid.eu/lv!

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu