ES interneta pieeja ir 65%, Latvijā - 58% mājsaimniecību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr Photostream

Šā gada pirmajā ceturksnī Eiropas Savienībā (ES) kopumā interneta pieeja bija 65% mājsaimniecību, bet Latvijā - 58% mājsaimniecību, liecina jaunākie ES statistikas biroja "Eurostat" dati.

Visaugstākais nodrošinājums ar internetu, pēc "Eurostat" datiem, bija Nīderlandē, kur interneta pieslēgums bija 90% mājsaimniecību, Luksemburgā - 87%, Zviedrijā - 86%, Dānijā - 83%, Vācijā - 79%, Somijā - 78% un Lielbritānijā - 77%. Savukārt vismazāk internetu izmantoja Bulgārijā - 30% un Grieķijā un Rumānijā - 38% mājsaimniecību.

Latvijā šā gada pirmajā ceturksnī interneta pieslēgums bija 58% mājsaimniecību, kas bija 18.augstākais rādītājs starp visām ES valstīm. Lietuvā internets bija 60% mājsaimniecību un Igaunijā - 63% mājsaimniecību.

Pēc "Eurostat" datiem, internetu katru dienu vai gandrīz katru dienu šā gada pirmajā ceturksnī izmantoja 48% iedzīvotāju vecumā no 16 līdz 74 gadiem. Vislielākais regulāro interneta lietotāju īpatsvars bija Zviedrijā un Nīderlandē - 73% un Dānijā - 72%.

Latvijā internetu regulāri lietoja 47% iedzīvotāju, Lietuvā - 43% un Igaunijā - 54% iedzīvotāju.

37% ES iedzīvotāju pēdējo 12 mēnešu laikā ir veikuši iepirkumus internetā. Vislielākais šādu iedzīvotāju īpatsvars bija Lielbritānijā - 66%, Dānijā - 64% un Nīderlandē un Zviedrijā - 63%, bet vismazākais - Rumānijā - 2%, Bulgārijā - 5% un Lietuvā - 8%.

Latvijā internetā iepirkās 19% iedzīvotāju, bet Igaunijā - 17% iedzīvotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu