Nauda premjera padomnieku algu celšanai jau aizrunāta (74)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Kamēr valstī kopumā turpinās izdevumu mazināšanas politika, tikmēr premjera padomnieku algošanai 2011.gada budžetā paredzēti pat papildu līdzekļi. Algu palielināšanai jau ieplānoti vairāk nekā 27 000 latu, tā pirmdien informēja LNT ziņas.

Galavārds būs Saeimai

Premjera Valda Dombrovska („Vienotība”) birojā pašlaik strādā četri cilvēki - biroja vadītāja un trīs padomnieki. Šo darbinieku atlīdzības palielināšanai nākamā gada budžetā ieplānoti vairāk nekā 27 tūkstoši latu, vēstīja LNT ziņas.

Dombrovska padomniece Līga Krapāne, kas pilda premjera preses sekretāres pienākumus, šo izņēmumu skaidrojusi, sakot, ka padomnieku algas kopš stāšanās amatā tika samazinātas par daudz – par 40%.

Krapāne gan vienlaikus uzsvēra, ka galavārds gan būs Saeimai. „Ja Saeima izlems, ka mēs neesam to pelnījuši, mūsu algas nekādā gadījumā netiks palielinātas,” norādīja Krapāne.

Līdz ar to esot priekšlaicīgi un nevietā runāt, vai un par cik varētu palielināties premjera padomnieku algas. Tikmēr Saeimas budžeta komisijas vadītājs Jānis Reirs („Vienotība”) LNT ziņām atzinis, ka šo iespēju palielināt padomnieku atalgojumu paredzot likums.

Opozīcija saskata dubultstandartus

„Bet tas nekādā gadījumā nenozīmē, ka atalgojums tiks palielināts, bet pēc likuma ir nepieciešams paredzēt šādus līdzekļus, un tie arī tika paredzēti,” sacīja Reirs. Turpretim Saeimas opozīcijas pārstāvji šādu valdības un koalīcijas pieeju vērtējot kā dubultstandartu.

Apvienības "Par labu Latviju" līderis Andris Šķēle LNT ziņām pauda viedokli: „Tas ir tāds apstiprinājums, ka vieni likumi ir plašākai tautai un otras normas, konkrēti algu palielināšanas - ir pašiem.”

Savukārt arguments, ka papildu līdzekļu paredzēšanu padomnieku algošanai pieprasot likums, neizturot kritiku. „Likumu ļoti nesmukā kārtā, vairākkārtīgi pārbalsojot tieši "Jaunā laika" frakcijai un "Vienotībai" uzturot vislielāko iniciatīvu, šis likums tika izkārtots par labu saviem padomniekiem,” uzskata Šķēle.

Jau ziņots, ka pretrunīgi vērtētās izmaiņas likumdošanā, kas ļauj būtiski palielināt premjera un ministru padomnieku algas, Saeima pieņēma tikai dažas dienas pēc vēlēšanām. Likums tika pieņemts kā steidzams.

Tādējādi Valsts prezidentam Valdim Zatleram toreiz nebija iespējas to nosūtīt Saeimai otrreizējai caurlūkošanai. Nākamā gada budžeta izskatīšana galīgajā lasījumā gaidāma 20.decembrī, kad arī varēs spriest, kā tiks atrisināts padomnieku algu jautājums.

Komentāri (74)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu