"Facebook" pārspēj "Twitter" (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr Photostream

Šodien sociālais portāls "Facebook" ir publicējis dažus skaitļus, kas norāda gan uz portāla apjomīgumu, gan tā nozīmīgumu. Šokējošie skaitļi ir pārsteiguši ne vienu vien žurnālistu, kas Londonā piedalījās kompānijas rīkotajā konferencē.

Facebook portālā ikvienam lietotājam ir iespējams spēlēt neskaitāmas spēles. Gan Sorority life, kas ļauj iejusties ASV kopmītņu pilsētiņas dzīvē un justies kā korporācijas biedram, gan Mafia Wars, kas ļauj karot ar citiem lietotājiem, kas veido savas mafijas. Ar Pet society iespējams audzēt savu dzīvnieciņu, par kuru rūpēties. FarmVille ļauj izveidot savu fermu un audzēt tajā, ko tik sirds kāro, un par paveikto darbiņu iegūt naudiņu, par kuru iegādāties aprīkojumu, dzīvniekus, sēklas, mājas utt. Šī spēlīte vien ar saviem 69 miljoniem aktīvajiem lietotājiem savā popularitātē ir pārspējusi visiem labi pazīstamo čivinātāju portālu Twitter.com.

Runājot par pašu Facebook, skaitļi tiešām ir iespaidīgi. Mēneša laikā Facebook 350 miljoni lietotāju apskata 200 miljardus lapu šajā portālā.

Portālā esošajā mini čatā katru dienu tiek nosūtīti 1.6 miljardi ziņu, un katru sekundi portālā tiek ievietoti 1.4 miljoni fotogrāfiju.

Facebook veidotājs Marks Zukerbergs šo portālu nodēvēja par „kustību” nevis portālu un piezīmēja, ka šis ir tikai uzņēmuma uzvaras gājiena sākums, nevis beigas.

Facebook Stratēģiskās plānošanas nodaļas vadītājs Trevors Džonsons stāstīja, ka katrs lietotājs šo mājas lapu uztver citādāk un izmanto citiem mērķiem. Facebook.com laika gaitā ir ļoti mainījies un sastāv no daudziem elementiem – lietotāju profiliem, domubiedru grupām, spēlēm un vairāk nekā 90000 aplikācijām.

Ja sākumā Facebook lietotāji pārsvarā bija jaunieši, tad šobrīd portāls sāk „pieaugt”, jo visstraujāk pieaug to lietotāju skaits, kas ir vecāki par 35 gadiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu