Reizniece-Ozola: nav risku Krievu salas projektam nesaņemt ES naudu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Praktiski gandrīz nav risku Krievu salas projektā nesaņemt Eiropas Savienības (ES) finansējumu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS), komentējot Valsts kontroles atzinumu, ka pastāv 100% ES fondu līdzfinansējuma korekcijas risks Krievu salas infrastruktūras projektam.

Finanšu ministrija un Satiksmes ministrija darījušas daudz, lai minimizētu projekta riskus, skaidroja ministre.

Tādejādi patlaban riski nesaņemt Eiropas naudu ir praktiski nekādi.

Kā ziņots, Valsts kontrole ir pabeigusi revīziju par Rīgas brīvostas pārvaldes īstenoto projektu «Infrastruktūras attīstība Krievu salā ostas aktivitāšu pārcelšanai no pilsētas centra», kurā secināts, ka netiks sasniegts sākotnēji izvirzītais un projekta pieteikumā uz ES finansējuma apgūšanu noteiktais mērķis, aģentūru LETA informēja Valsts kontroles pārstāve Zane Švāģere. Savukārt šāda situācija rada ES līdzfinansējuma korekcijas risku līdz pat 100% apmērā no piešķirtajiem 77,2 miljoniem eiro.

Rīgas Brīvostas pārvalde uzskata, ka Valsts kontroles revīzijas ziņojumā izdarītie secinājumi par Krievu salas projektu esot balstīti uz pieņēmumiem un no kopējā konteksta izrautu informāciju.

Savukārt Satiksmes ministrija uzsver, ka Rīgas Brīvostas pārvalde par veicamajām darbībām Krievu salā līdz 2018.gadam ir sagatavojusi rīcības plānu, kas ir apstiprināts ostas valdē un kura īstenošanas uzraudzību veic arī Satiksmes ministrija, un, ja osta to ievēros un izpildīs, projekta mērķi tiks sasniegti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu