ASV soda firmu, kas krāpās ar pārtikas piegādi armijai Afganistānā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV valdība pirmdien piesprieda firmai «Supreme Group», kas ir viena no lielākajiem ASV armijas kontingenta Afganistānā apgādātājiem, 434 miljonu ASV dolāru (354 miljonu eiro) naudassodu par to, ka šī firma piestādījusi krāpnieciski lielus rēķinus ASV valdībai par piegādāto pārtiku un ūdeni.

Amsterdamā bāzētā grupa, kas pieder amerikāņu miljardierim Stīvenam Orensteinam, atzina savu vainu kriminālapsūdzībās un piekrita samaksāt lielo naudassodu, kā arī nokārtot civilprasības šajā lietā, kuru ierosinājusi ASV Tieslietu ministrija.

Apsūdzībās teikts, ka «Supreme Group» Šveices meitsabiedrība «Supreme Foodservice GmbH» un Dubaijā bāzēta meitsabiedrība «Supreme Foodservice FZE» bija izstrādājušas shēmu krāpnieciskai peļņas palielināšanai, kas tika iegūta saskaņā ar šīs grupas 8,8 miljardu dolāru (7,2 miljardu eiro) kontraktu ASV armijas Afganistānā apgādāšanai no 2005. līdz 2009.gadam.

Kompānijas krāpnieciski uzpūta cenu par piegādāto pārtiku un ūdeni, un tas izmaksāja valdībai papildus 48 miljonus dolāru (39 miljonus eiro), paziņoja valdība.

Iekšējā e-pasta sarakste starp šo kompāniju vadītājiem parāda viņu «patvaļīgo lēmumu uzpūst cenas» ar kādas Apvienoto Arābu Emirātu firmas starpniecību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu