«Lattelecom» dividendēs valsts budžetā ieskaitījis € 15,6 miljonus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Telekomunikāciju uzņēmums «Lattelecom» trešdien dividendēs valsts budžetā ieskaitījis 15,6 miljonus eiro, informēja kompānijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Zanda Šadre.

Dividendēs par 2015.gada periodu kopumā «Lattelecom» samaksājis 30,5 miljonus eiro, tostarp valsts budžetā uzņēmums trešdien ieskaitījis 15,6 miljonus eiro. Šadre norādīja, ka tādējādi kopš dibināšanas Latvijas valsts dividendēs saņēmusi 285,1 miljonu eiro. Savukārt otra akcionāra – skandināvu telekomunikāciju koncerna «TeliaSonera» dividendes veido 272,7 miljonus eiro, tostarp 14,9 miljoni eiro saņemti par 2015.gada periodu.

«Lattelecom» piedāvā integrētus elektronisko sakaru un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus, sniedz telekomunikāciju, tīklu projektēšanas un izbūves pakalpojumus, nodrošina datu pārraides un IT infrastruktūras risinājumus, interneta un kontaktu centra pakalpojumus, kā arī biznesa procesu ārpakalpojumus. «TeliaSonera» koncernam patlaban pastarpināti pieder 49% «Lattelecom» daļu, bet Latvijas valstij - 51%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu