«Habitus Baltija 2016» triumfē igauņu māksliniece; otrā vieta Latvijas pārstāvei

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Jauno modes mākslinieku konkursā «Habitus Baltija 2016» labākā modes mākslinieka titulu izcīnījusi Marilīsa Nīne no Igaunijas, bet par labāko modes un dizaina skolu atzīta Igaunijas Mākslas akadēmija, informēja izstāžu rīkotājsabiedrības «BT 1» mediju koordinatore Inese Libere.

Otro vietu un sertifikātu dalībai prestižās starptautiskās modes augstskolas «ESMOD» vasaras kursos Parīzē saņēma Una Bērziņa no Latvijas Mākslas akadēmijas par kolekciju «Cancel/Print».

Savukārt trešo vietu un sertifikātu dalībai starptautiskajā jauno dizaineru konkursa «Russian Silhouette» finālā izcīnīja Kristina Vīzaite no Viļņas Mākslas akadēmijas par kolekciju «2093».

Konkursa finālā kopumā 33 jaunie modes dizaineri no deviņām valstīm prezentēja 31 tērpu kolekciju. Ar kolekcijām piedalījās Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Polijas, Turcijas un Zviedrijas jaunie mākslinieki. Šogad īpaši kuplā skaitā bija pārstāvēta Lietuva - deviņi finālisti.

Konkursa pusfinālam tika iesniegtas 52 tērpu kolekcijas, no kurām labākās izvērtēja profesionāla priekšatlases žūrija.

Par labākās modes skolas titulu sacentās astoņas mācību iestādes - Latvijas Mākslas akadēmija, Rīgas Tehniskā universitāte, Viļņas Mākslas akadēmija, Lietišķo zinātņu augstskola «Vilniaus Kolegija», Igaunijas Mākslas akadēmija, Krakovas Mākslas un modes dizaina skola, Starptautiskā Kostīmu un modes dizaina skola un Mimara Sinana Tēlotājmākslas universitāte.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu