Gaismas pils būvniecībai finansējumu samazina par 66% (43)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

38.5 miljonu latu vietā nākamgad "Gaismas pils" celtniecībai atvēlēti tikai 13 miljoni latu, šodien vēsta laikraksts "Dienas bizness".

Nākamā gada budžetā Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) celtniecībai finansējums samazināts par 66% no līgumā paredzētās summas un atvēlēts tikai 13 miljons latu.

LNB ēkas būvnieku Nacionālās Būvkompāniju apvienības vadītājs Māris Saukāns Db norādījis, ka šāds lēmums būvniekiem bijis pārsteigums vai drīzāk šoks un pagaidām esot grūti komentēt, ko darīs būvnieki. Viņš atzīmēja, ka bibliotēka "nav Pifa suņu būda Nātrinieku pagastā". Tāpat Saukāns arī nevarēja pateikt, vai būvnieki piekritīs līguma izmaiņām, vai arī tiesāsies.

Jau iepriekš rakstījām, ka LNB būvniecībai nākamgad nepieciešami vismaz 30 miljoni latu, lai varētu nodrošināt minimālo būvniecības programmu.

Kā žurnālistiem uzsvēra Saukāns, tad bez 30 miljoniem latu radīsies zaudējumi, jo būvkompānijas nevarēs izpildīt minimālo programmu no jebkura parametra - gan tehnoloģiski, gan saskaņojot piegādes.

"30 miljoni latu ir minimums, jo pretējā gadījumā būs zaudējumi. Mēs nevaram precīzi pateikt, cik lieli, taču būs," teica Saukāns, paužot, ka samazināt izdevumus par 10 miljoniem latu vēl ir iespējams, piemēram, pārliekot termiņus.

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu