Rīgas brīvosta ar RCT līgumu vēl nav parakstījusi; abpusējās sarunas esot cerīgas

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Rīgas brīvostai notiek sarunas ar otru potenciālo Krievu salas nomnieku - «Rīgas Centrālo terminālu» (RCT) - par nomas līguma slēgšanu un ostas pārstāvji cer, ka nākamajā valdes sēdē, 10.decembrī, valde varēs deleģēt ostas pārvaldnieku līgumu parakstīt, informēja Rīgas brīvostā.

Ostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs aģentūrai BNS paziņojis, ka Rīgas brīvostas pārvalde ir panākusi vienošanos ar stividorkompāniju «Rīgas centrālais termināls» (RCT) par uzņēmuma pārcelšanos uz Krievu salu.

«Jā, viss ir kārtībā. Vienošanās jau ir panākta,»

teica Loginovs.

Viņš norādīja, ka Rīgas brīvosta līgumu ar stividoru par pārvākšanos parakstīs pēc ostas valdes sēdes.

Savukārt RCT pārstāve Kristīne Vizule-Karpova aģentūrai BNS atzīmēja, ka joprojām noris intensīvas sarunas ar Rīgas brīvostas pārvaldi. Kad tās varētu noslēgties, viņa gan nemācēja teikt.

Patlaban vēl nevarot runāt par laiku, kad varētu tiks parakstīts līgums par RCT darbības pārcelšanu no Rīgas centra uz Krievu salu, taču, tā kā sarunas abu pušu starpā notiekot intensīvi, osta cerot, ka valde jau drīzumā varēs deleģēt pārvaldnieku līgumu parakstīt.

Jau iepriekš satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V) skaidroja, ka abu pušu starpā sarunas notiek un viņam neesot pamata tagad personīgi jaukties šajos procesos iekšā.

Viņš aicinot brīvostas pārvaldi un attiecīgo uzņēmumu aktīvi turpināt sarunas un līgumus noslēgt. Ja abām puses nevienosies, tikšot pārtraukts Eiropas finansējums un projekts. «Ar būvniekiem jau līgums ir noslēgts, un celtnieki Krievu salā būvē. Kā varat pārliecināties, liela daļa jau ir uzbūvēta - gan piestātnes, gan krasta infrastruktūra. Kad šis darbs tiks pabeigts, kādam par to būs jāmaksā,» atzina Matīss.

Kā iepriekš ziņots, lai Krievu salas vērienīgo projektu varētu pabeigt laikā, Rīgas ostai jāpanāk vienošanās ar stividorkompānijām RCT un «Strek», kurām līdz 2016.gada decembrim ir jāpārceļ kravu apkalpošana no Rīgas centra uz Krievu salu. Ostas pārvalde ar «Strek» līgumu jau ir parakstījusi, bet ar otru kompāniju tas vēl nav paveikts.

Lēmumu par ostas pārcelšanu no pilsētas centra uz Krievu salu Rīgas domes deputāti pieņēma 2009.gada vasarā. Eiropas Komisija 2012.gada 2.aprīlī apstiprināja Latvijas lielo Kohēzijas fonda projektu, kas paredz infrastruktūras attīstīšanu Krievu salā ostas aktivitāšu pārcelšanai no Rīgas centra. Kopējās projekta izmaksas ir 104 miljoni latu (148 miljoni eiro), no tām Kohēzijas fonda finansējums ir 54 miljoni latu (77 miljoni eiro).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu