Apple esot palīdzējuši uzlauzt vismaz 70 iPhone

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Tehnoloģiju kompānija Apple ASV varasiestādēm esot palīdzējusi piekļūt likumpārkāpēju iPhone datiem no 2008. līdz pat 2013. gadam. Šajā periodā ar kompānijas atbalstu uzlauzti kopumā vairāk nekā 70 iPhone. Viss gan mainījies pēc tam, kad Edvards Snoudens sabiedrībai atklāja varasiestāžu spiegošanas apmērus.

Izdevums The Wall Street Journal (WSJ), atsaucoties uz Riversaidas (Kalifornijas štats, ASV) tiesā iesniegtajiem Apple dokumentiem, vēsta, ka Apple savulaik bijusi ļoti cieša sadarbība ar valsts tiesībsargājošajām iestādēm.

Dokumenti gan saistīti ar Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) vēlmi piespiest Apple inženierus uzlauzt Sanbernardīno slaktiņu sarīkojušā terorista Saīda Faruka telefonu, ko kompānija nevēlējās darīt un atsevišķi tās darbinieki pat izteica vēlmi aiziet no darba, lai tikai nebūtu jāpalīdz varasiestādēm, taču tie parāda, ka Apple uzskati iepriekš bijuši citādāki.

Kā raksta WSJ, federālās iestādes Apple palīdzību pirmo reizi meklējušas 2008.gadā, izmeklējot lietu par seksuāla rakstura vardarbību pret bērnu Votertaunā, Ņujorkas štatā. Toreiz Apple neesot izrādījuši ne mazāko pretestību šāda veida sadarbībai.

Tā starp Apple un valsts iestādēm turpinājusies līdz pat 2013.gadam, kad bijušais ASV specdienestu darbinieks Edvards Snoudens sabiedrībai atklāja varasiestāžu izmantotās izsekošanas un spiegošanas metodes. Pēc šā notikuma Apple paaugstināja savu ierīču drošības līmeni, kā arī sāka skeptiskāk izturēties pret valsts iestāžu pieprasījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu