„Latvijas tilti” saņem Swedbank finansējumu

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

AS „Swedbank” piešķīrusi AS „Latvijas tilti” finansējumu bankas garantiju veidā 3 300 000 eiro apmērā Klaipēdas ostas rekonstrukcijas projektam, kā arī uz vēl vienu gadu pagarināja garantijas limitu 2,8 miljonu eiro apmērā.

Līgums par Klaipēdas ostas pasažieru un kravas termināļa būvniecību starp AS „Latvijas tilti” un Klaipēdas Valsts jūras ostas direkciju tika parakstīts 26.augustā, līguma summa ir 22 942 916.79 LVL un būvniecības laiks - 30 mēneši. 

„Šis projekts mums ir ārkārtīgi svarīgs, jo dod turpmāku attīstību vienai no galvenajām mūsu uzņēmuma nozarēm – jūras būvniecībai,” atzīmēja Sergejs Brovkins, AS „Latvijas tilti” valdes priekšsēdētājs. „Pagājušajā gadā mēs veiksmīgi esam pabeiguši Baltic Coal Terminal būvniecību Ventspilī, kas ir lielākais un mūsdienīgākais jūras būvniecības projekts jaunajā Latvijas vēsturē.”

„Pārdomāti veidojot un īstenojot biznesa koncepciju, kā arī elastīgi piemērojoties esošajai situācijai Latvijas celtniecības tirgū, „Latvijas tilti” pārliecinoši attīstās pakalpojumu eksporta virzienā,” komentē Daniils Ruļovs, Swedbank valdes loceklis un Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs.

„Neskatoties uz piedzīvoto ekonomikas dziļo recesiju, "Latvijas tilti" ne tikai saglabāja esošos apgrozījuma apjomus, bet arī spēj tos palielināt. Šis ir labs piemērs biznesa stiprināšanai, apgūstot eksporta tirgus, un mums kā bankai ir gandarījums būt atbalstam uzņēmuma attīstībai.”

Swedbank un „Latvijas tilti” sadarbojas kopš pagājušā gada, un šajā laikā garantijas limita ietvaros banka izsniedza kopumā 25 dažādas garantijas, tai skaitā tādam projektam kā Ogļu termināla celtniecības projekts Ventspilī u.c.

„Latvijas tilti” aktīvi strādā ne tikai Latvijā, bet sniedz pakalpojumus arī ārvalstīs – Lietuvā tika uzvarēts konkurss par Klaipēdas ostas rekonstrukciju, vairāki projekti tiek plānoti Turkmenistānā, kur jau parakstīts līgums par ceļa pārvada būvniecību uz automaģistrāles pilsētas Turkmenbaši lidosta - Nacionālā tūrisma zona „Avaza”, u.c.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu