Par laimīgiem sevi uzskata 70% Latvijas iedzīvotāju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Par laimīgiem sevi uzskata 70% Latvijas iedzīvotāju, bet gadu iepriekš tā domāja 59% iedzīvotāju, liecina telekomunikāciju operatora «Amigo» veiktā Latvijas iedzīvotāju laimes un ģimenes tradīciju mērījuma «Amigo laimes indekss» rezultāti.

Pētījumā secināts, ka pieaugušie jutušies laimīgāki bērnībā, bet nelaimīgāko cilvēku grupu Latvijā veido vecie un vientuļie cilvēki.

57% aptaujāto atzinuši, ka grūtā brīdī paļaujas uz radinieku atbalstu, bet katrs trešais palīdzību meklētu pie draugiem. Palīdzēt nelaimē nokļuvušiem svešiniekiem ikdienišķās situācijās gatava tikai trešdaļa iedzīvotāju.

«Amigo laimes indeksa» pētījums veikts 2015.gada decembrī, tiešajās intervijās aptaujājot 1000 iedzīvotāju no visiem Latvijas reģioniem.

Zīmols «Amigo» pieder telekomunikāciju uzņēmumam SIA «ZetCom», kas pilnībā pieder «Latvijas Mobilajam telefonam» (LMT).

LMT dibināts 1992.gadā kā pirmais mobilo sakaru operators valstī. 49% uzņēmuma daļu pieder «TeliaSonera», 23% - «Lattelecom», 23% - valstij piederošajam «Latvijas Valsts radio un televīzijas centram» un 5% - Latvijas valstij. Uzņēmuma grupa pērn apgrozīja 179,2 miljonus eiro un nopelnīja 22,1 miljonu eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu