«Lattelecom» un LMT jautājumā skaidrība jārod 2-3 nedēļu laikā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Jautājums par SIA «Lattelecom» un SIA «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) nākotni jāatrisina 2-3 nedēļu laikā, šovakar LTV raidījumā «Viens pret vienu» atzina ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

Ministrs stāstīja, ka viņam šo ceturtdien, 10.martā, plānota tikšanās ar «Telia Sonera» pārstāvjiem, kuras laikā puses izrunās iespējamos scenārijus par «Lattelecom» un LMT nākotni. Savukārt tūlīt pēc tam ministru darba grupa pieņems lēmumu, kā rīkoties ar abiem uzņēmumiem.

«Ir jāizrunājas un jāsaprot «Telia Sonera» pozīcija. Katrā ziņā ieilgušajām sarunām punktu varētu pielikt 2-3 nedēļu laikā, kad ministru darba grupai jātiek skaidrībā, kā rīkoties ar uzņēmumiem,» teica ekonomikas ministrs.

Jau ziņots, ka SIA «Lattelecom» un SIA «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) darbības uzlabošanas darba grupa patlaban izskata tikai divus iespējamos scenārijus - abu uzņēmumu apvienošanu vai pašreizējās situācijas saglabāšanu, žurnālistiem iepriekš sacīja Ašeradens.

Darba grupa vienojās uzticēt Ašeradenam tikties ar abu uzņēmumu līdzīpašnieka Skandināvijas telekomunikāciju uzņēmuma «Telia Sonera» vadību, lai pārrunātu neskaidros jautājumus, piemēram, nepieciešamas diskusijas par uzņēmumu vadības modeli, stāstīja ekonomikas ministrs.

Darba grupa neizskatīja uzņēmumu pārdošanas scenāriju, taču Ašeradens uzsvēra, ka valsts jebkurā gadījumā vēlas saglabāt 51% ietekmi abos uzņēmumos.

Tāpat Ašeradens atzina, ka gadījumā, ja «Telia Sonera» neapmierinās neviens no piedāvātajiem scenārijiem un Skandināvijas koncerns nolems pārdot savas daļas abos uzņēmumos, arī šis jautājums tiks apspriests.

Kā ziņots, pagājušā gada 20.novembrī tika saņemts abu uzņēmumu apvienošanas piedāvājums no «TeliaSonera» un līdz šā gada 22.janvārim uzņēmums gaidīja Latvijas valdības atbildi. Tomēr tika izlemts, ka par turpmāko rīcību ar LMT un «Lattelecom» valsts kapitāldaļām lems jaunā, Māra Kučinska (ZZS) vadītā valdība.

Kučinskis atzina, ka nevienam nav mērķa pārdot valsts kapitālsabiedrības LMT un «Lattelecom», bet jautājums par uzņēmumu savienošanu ir atklāts. Līdz marta beigām šajā jautājumā varētu tikt pieņemts starplēmums, un svarīga loma būs atbildīgās darba grupas rekomendācijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu