Miris Saūda Arābijas kroņprincis Sultāns

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

83 gadu vecumā miris Saūda Arābijas kroņprincis Sultāns bin Abdulazīzs al Saūds, sestdien paziņoja Saūda Arābijas karaliskais galms.

Princis Sultāns bija arī Saūda Arābijas pirmais vicepremjers, aizsardzības ministrs un aviācijas ministrs.

Iespējams, miris ar vēzi

Kroņprincis miris piektdien Amerikas Savienotajās Valstīs, kur ārstējās kopš jūnija. Oficiālajā paziņojumā teikts, ka Sultāna nāves cēlonis bija slimība, bet nav minēts, kāda. Raidsabiedrība BBC, atsaucoties uz neoficiāliem avotiem, ziņo, ka kroņprincis miris ar vēzi.

2004.gadā princim Sultānam tika konstatēts resnās zarnas vēzis un tika veiktas vairākas operācijas. 2009.gadā kroņprincim diagnosticēja Alcheimera slimību.

Princi Sultānu apbedīs otrdien Saūda Arābijas galvaspilsētā Rijādā, ziņo Saūda Arābijas aģentūra SPA.

Nākamais kroņprincis arī jau gados

Pēc prinča Sultāna nāves par kroņprinci kļuvis 77 gadus vecais princis Najefs, kurš ir karalistes otrais vicepremjers un iekšlietu ministrs.

Saūda Arābijā troni manto nevis monarha vecākais dēls, bet gan monarhijas dibinātāja, 1953.gadā mirušā karaļa Abdulazīza ibn Saūda dēli. Monarhijas dibinātājam bija 22 sievas un, pēc neoficiālām ziņām, 37 dēli, viņu vidū - arī pašreizējais karalis, 87 gadus vecais Abdullāhs.

Saūda Arābija, kas ir konservatīva islāma valsts un absolūtā monarhija, ir viena no pasaules lielākajām naftas eksportētājām. Tur atrodas islāma svētās pilsētas Meka un Medīna.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu