Datoros kļūst pieejams īpaši drošs saziņas rīks

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: play.google.com

Kopš īpaši drošais šifrēto ziņojumu komunikācijas rīks Signal kļuvis pieejams iOS un Android ierīcēs, kompānija Open Whisper Systems to pamazām sākusi virzīt lietošanai galda datoros.

Signal Desktop izstrādes versiju kompānija caur interneta pārlūka Chrome lietotņu vietni Web Store sāka izplatīt šo trešdien.

Tas gan nenozīmē, ka jebkurš tagad varēs jauno izstrādājumu izmēģināt, jo patlaban jau ir izveidojusies izstrādes jeb beta versijas testēt gribētāju rinda, kas mērāma tūkstošos, raksta The Verge.

Tie, kuri ir ieguvuši piekļuvi Signal lietotnei, tagad var šifrētā veidā pārsūtīt kontaktiem vai kontaktu grupām ne tikai šifrētus ziņojumus teksta veidā, bet arī bildes un video failus. Interneta telefonijai šī aplikācija gan pagaidām nav pielāgota.

Šobrīd bez maksas instalējamā lietotne Signal sinhronizē ziņojumus tikai ar Android ierīcēm, tomēr jau tuvākajā laikā Open Whisper Systems plāno tādas pašas iespējas nodrošināt arī iOS ierīču lietotājiem.

Vienlaikus ar Signal attīstīšanu par datoros lietojamu programmu aug arī bažas par globālās drošības jautājumiem. Jo saziņas kanāli ir viena no iespējām varas iestādēm izsekot noziedzniekus, tai skaitā teroristus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu