Aptauja: katrs ASV iedzīvotājis Helovīnam šogad tērēs vidējii 74 dolārus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV šogad Visu svēto dienas priekšvakaru jeb Helovīnu 31.oktobra vakarā plāno svinēt 157 miljoni iedzīvotāju, no kuriem katrs svinībām iecerējis tērēt vidēji 74,34 ASV dolārus (67,07 eiro), kas ir par 3,18 ASV dolāriem (2,87 eiro) mazāk nekā pērn, liecina ASV Nacionālās Mazumtirdzniecības federācijas (NRF) veiktās aptaujas rezultāti.

Saskaņā ar tiem ASV kopumā Helovīnu svētkiem tiks iztērēti 6,9 miljardi dolāru (6,2 miljardi eiro), kas ir mazāk nekā 2012.gadā iztērētie astoņi miljardi dolāru (7,2 miljardi eiro), bet divreiz vairāk nekā pirms desmit gadiem.

NRF norādīja, ka pēc izdevumu apmēra Helovīns ieņem vien sesto vienu galveno svētku ASV sarakstā, atpaliekot no Tēva dienas un Mātes dienas (attiecīgi 12,7 miljardi dolāru un 21,2 miljardi eiro jeb 11,5 miljardi eiro un 19,1 miljards eiro), Lieldienām (16,4 miljardi dolāru jeb 14,8 miljardi eiro), Svētā Valentīna dienas (18,9 miljardi dolāru jeb 17 miljardi eiro) un Pateicības dienas un Ziemassvētkiem, kad kopā ASV iedzīvotāji iztērē 616 miljardus dolāru (555,8 miljardus eiro).

Federācija lēš, ka vairāk nekā 68 miljoni cilvēku piedalīsies Helovīna masku ballēs, bet 20 miljoni ASV iedzīvotāju plāno Helovīna tērpos apģērbt savus mājdzīvniekus.

Gaidāms, ka vidēji svētku tērpam ASV iedzīvotāji tērēs 27,33 dolārus (24,7 eiro) jeb kopumā 2,5 miljardus dolāru (2,3 miljardus eiro). Tērpi ir dārgākais, gatavojoties Helovīnam, un pieaugušie ASV saviem tērpiem plāno tērēt vairāk nekā bērnu kostīmiem: pieaugušo Helovīna tērpiem ASV tiks tērēti 1,2 miljardi dolāru (viens miljards eiro), bērnu tērpiem - 950 miljoni dolāru (857 miljoni eiro), bet vēl 350 miljoni dolāru (316 miljoni eiro) tiks tērēti mājdzīvnieku tērpiem.

Pēc interneta meklētājā «Google» veikto ierakstu analīzes secināts, ka visiecienītākais Helovīna tērps ASV ir Betmena pretinieka Džokera līdzgaitnieces Hārlijas Kvinnas tērps, ASV iedzīvotājiem īpaši gaidot jauno filmu «Suicide Squad», kurā Kvinnas lomu atveidos aktrise Margota Robija, kuru 2014.gadā «Victoria's Secret» atzina par seksīgāko aktrisi pasaulē.

Tāpat iecienīti ir tērpi no «Zvaigžņu karu» sāgas, dažādi komiksu tēli, minjoni no animācijas filmas «Nejaukais es» un bruņurupuči nindzjas.

Apmēram 94% respondentu pirms Helovīna plāno iegādāties konfektes, lai ēstu tās paši un uzcienātu bērnus, kas šajā vakarā staigā pa mājām, solot nobiedēt, ja nesaņems saldumus. Šo tēriņu summa kopumā sasniegs 2,1 miljardu dolāru (1,9 miljardus eiro). 33% aptaujāto amerikāņu plāno sūtīt apsveikuma kartītes, tam iztērējot kopumā 330 miljonus dolāru (298 miljonus eiro).

45% no tiem ASV iedzīvotājiem, kas svinēs Helovīnu, plāno izrotāt savas mājas ar vītnēm, ķirbjiem un citiem rotājumiem. Vidēji viens ASV iedzīvotājs rotājumiem plāno tērēt 20,34 dolārus (18,4 eiro), bet kopā valstī šim mērķim tiks iztērēti 1,9 miljardi dolāru (1,7 miljardi eiro).

Savukārt 68% no Helovīna svinētajiem ASV 31.oktobra vakarā dalīs konfektes, 43,5% - uzvilks svētku tērpu, 41% - no ķirbja izgriezīs figūriņas, 31,5% - dosies uz kādu tematisko ballīti vai arī tādu organizēs paši, bet 27,5% - kopā ar bērniem dosies uz kaimiņu mājām prasīt saldumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu