Tradicionālajā budžeta portfelī jau pārnēsāti apmēram 100 miljardi eiro

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Visu budžetu kopapjoms, kurus finanšu ministri tradicionālajā portfelī nesuši uz Saeimu, sasniedzis jau apmēram 100 miljardus eiro, pastāstīja Finanšu ministrijas Komunikācijas departamenta vadītājs Aleksis Jarockis.

Attiecīgo tradīciju 1997.gadā, sekojot citu valstu piemēram, iedibināja toreizējais finanšu ministrs Roberts Zīle, kurš šim mērķim ziedoja savu darba portfeli. Tādejādi, kopš pirmā budžeta, kas bija 1998.gada valsts budžets, līdz 2016.gada budžetam, kopējie budžeta ieņēmumi ir bijuši apmēram 100 miljardi eiro.

Jau vēstīts, ka trešdien plkst.11 finanšu ministrs Jānis Reirs budžeta portfeli iesniegs Saeimā. Portfelī liek gan valsts budžetu, gan pavadošos likumprojektus, kā arī vidējā termiņa budžeta ietvaru.

Budžeta portfelim, kurā finanšu ministrs tradicionāli uz Saeimu nes nākamā gada valsts budžeta likumprojektu, šogad piestiprināta jauna plāksne gravējumam tāpēc, ka uz vecās vairs nav vietas. Pērn, kad Reirs uz parlamentu nesa 2015.gada budžetu, veikts pēdējais gravējums uz vecās plāksnes - vairāk uz tās nav vietas, tādēļ šogad portfelim piestiprināta jauna plāksnīte, savukārt veca plāksne novietota portfelim aizmugurē.

Uz attiecīgās plāksnes tradicionāli iegravē finanšu ministra vārdu, kura vadībā budžets sagatavots, tādējādi Reirs būs pirmais finanšu ministrs, kura vārds iegravēts uz jaunās plāksnītes.

Trešdien budžeta portfelis jau 18.reizi tiks nests uz Saeimu, un Reirs ir devītais finanšu ministrs, kurš piekopj attiecīgo tradīciju. Visvairāk reižu budžetu uz Saeimu nesuši Oskars Spurdziņš un Andris Vilks - katrs pa četrām reizēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu