Pret «Apple» kontu lietotājiem vērsta kiberuzbrukumu kampaņa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Aizvadītajā nedēļā kibernoziedznieki veikuši pikšķerēšanas uzbrukumu kampaņu pret «Apple» kontu lietotājiem, teikts informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijas «cert.lv» pārskatā par aizvadītajā nedēļā Latvijā notikušajiem IT drošības incidentiem.

Kā sacīja «cert.lv» sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Svetlana Amberga, tieši Latvijā kaitīgas e-pasta vēstules ar aicinājumu ievadīt savu privāto informāciju viltus vietnē saņēmuši vairāki tūkstoši «Apple» kontu lietotāju.

Par to, cik cilvēku atsaukušies aicinājumam un pazaudējuši savus «Apple» datus, informācijas nav.

Tāpat laika posmā no 17.augusta līdz 21.augustam Latvijas interneta lietotāji saņēmuši masveida elektroniskās vēstules ar kaitīgu «Bladabindi» vīrusa failu pielikumā, bet kāda Latvijas tīmekļa vietne piegādājusi kaitīgu kodu visiem vietnes apmeklētājiem.

Savukārt kāda uzņēmuma darbinieki saņēmuši mērķētus uzbrukumus e-pastā, bet kāda iestāde saņēmusi krāpnieciskus e-pastus, aicinot tās darbiniekus iesaistīties tiešsaistes naudas piramīdās.

Informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcija «cert.lv» ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un «.lv» domēna vārdu zonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu