Igauņa vadītā jahtā Austrālijā atrod 70 kg kokaīna

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālijas policija otrdien paziņoja, ka ir aizturējusi 70 kilogramu kokaīna kravu 12,6 miljonu ASV dolāru (11 miljonu eiro) vērtībā, kas atradās uz Igaunijas pilsoņa vadītas jahtas.

Operācijā, kas vērsta pret narkotiku kontrabandas sindikātiem Klusā okeāna dienvidu daļā, aizturēti pieci cilvēki, tostarp viens Igaunijas un viens Lielbritānijas pilsonis, informēja Austrālijas federālā policija, norādot, ka tā ir viena no lielākajām narkotiku kontrabandas kravām Kvīnslendas štata vēsturē.

Aresti tika veikto pirmdienas naktī, un operācijā iesaistījās vairākas Austrālijas tiesībsargājošās iestādes, kuras pēdējo nedēļu laikā veikušas plašu izmeklēšanu.

«Uzskatām, ka šī operācija ir izjaukusi un radījusi nopietnus zaudējumus vairākiem organizētās noziedzības uzņēmumiem, kas cenšas gūt peļņu no augstām cenām un pieprasījuma pēc nelegālajām narkotikām Austrālijā,» paziņoja Austrālijas federālās policijas organizētās noziedzības nodaļas vadītājs Deivids Stjuarts.

Policija informēja, ka informāciju par iespējamu narkotiku pārvadāšanu saņēma no Lielbritānijas Nacionālās noziedzības aģentūras, kas pieļāva, ka jahta uz Austrāliju brauc no Dienvidamerikas.

Varas iestādes novēroja transportlīdzekli, kas bija ceļā no Klusā okeāna valsts Vanuatu un pirmdien ieradās Kvīnslendas tūristu iecienītajā Zelta Krastā.

Narkotikas paslēptas jahtas korpusā

Policijai ir aizdomas, ka pēc jahtas ierašanās vienīgais uz tās esošais cilvēks - 43 gadus vecs Igaunijas pilsonis - satikās ar 58 gadus vecu Lielbritānijas pilsoni un viņi abi iegādājās instrumentus, lai izņemtu narkotikas, kas bija paslēptas kuģa korpusā. Viņi tika aizturēti pirmdienas vakarā kopā ar trim vīriešiem, kurus viņi satika. Aizturēšanas brīdī pie vīriešiem bija 40 kilogrami kokaīna.

Vēl 30 kilogrami narkotiskās vielas tika atrasti vēlāk paslēpti jahtā, paziņoja Austrālijas policija, kuras aplēses liecina, ka kopējā narkotiku kravas vērtība ir ap 12,6 miljoniem ASV dolāru.

Igaunijas un Lielbritānijas pilsoņiem izvirzītas apsūdzības par komerciāla kokaīna daudzuma ievešanu, bet pārējiem trim 29, 59 un 67 gadus vecajiem vīriešiem - par mēģinājumu iegūt komerciālu daudzumu narkotiskas vielas.

Visi pieci atrodas apcietinājumā.

Maksimālais sods par katru noziegumu ir mūža ieslodzījums un/vai soda nauda 825 tūkstošu Austrālijas dolāru (519 tūkstošu eiro) apmērā.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu