«Lido»: Krievijas tūristu skaita samazinājumu jūt visa ēdināšanas sfēra

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Krievijas tūristu skaita samazinājumu šogad izjūt visa ēdināšanas sfēra Latvijā, atzina sabiedriskā ēdināšanas uzņēmuma «Lido» valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa.

«Tūrisms vispār kā tāds šogad ir ietekmējis jebkuru ēdinātāju, it īpaši, protams, Krievijas tūrists. Mēs varam droši pateikt, ka tūristi no Krievijas ir krietni mazāk, bet viņus kompensē tūristi no Eiropas. Tā kā šogad bija [Latvijas] prezidentūra [Eiropas Savienības padomē], un tomēr arī tā informācija tika nesta vairāk uz āru, uz sabiedrību ārpus Latvijas, tad bija kaut kāda kompensācija. Tomēr krievu bija krietni mazāk, it īpaši vasaras sezonā. Ja mēs runājam arī par 1.janvāri, tas bija vistraģiskākais salīdzinājumā ar pagājušo gadu,» klāstīja Auziņa.

Pēc viņas teiktā, Krievijas ceļotāji būtiski atšķiras no citiem tūristiem. «Kopumā jau tūristi ir, viņi vienkārši ir citādāki. Kā mēs zinām, krievu tūrists ir tāds, kurš māk uzdzīvot, un to mēs jūtam pēc čeka. (..) Vairāk mēs jūtam to maksātspējīgo tūristu trūkumu,» piebilda «Lido» valdes priekšsēdētāja.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka šogad pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar 2014.gada pirmo ceturksni, pieaudzis tūristu skaits no kaimiņvalstīm – Lietuvas (kāpums par 19,5%), Baltkrievijas (par 8%), kā arī Igaunijas (par 3,3%). Savukārt viesu skaits no Krievijas turpina samazināties - pirmajā ceturksnī tas sarucis par 40%.

«Lido» galvenie darbības virzieni ir sabiedriskā ēdināšana, gaļas produktu pārstrāde, zivju produktu apstrāde, pusfabrikātu ražošana un realizācija. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Gunārs Ķirsons.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu