Lībijas premjers paziņo par atkāpšanos

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiski atzītās Lībijas valdības premjerministrs Abdallāhs al Thani otrdienas vakarā paziņoja par savu atkāpšanos tiešraides intervijā televīzijā.

«Ja mana aiziešana ir atrisinājums, tad es šeit paziņoju par to,» Thani sacīja televīzijas sarunu šova laikā.

«Mans atlūgums svētdien tiks iesniegts parlamentam,» viņš piebilda.

Lībijas konkurējošie kaujinieku grupējumi otrdien sāka jaunu ANO atbalstītu miera sarunu kārtu Ženēvā ar mērķi izveidot nacionālās vienotības valdību. Sarunām pievienojās Tripolē bāzētā parlamenta pārstāvji, kas jūlijā tās bija boikotējuši.

Lībijā, kur valda asiņains haoss pēc diktatora Muammara Kadafi gāšanas un nogalināšanas 2011.gadā, pastāv divas valdības un parlamenti, kopš islāmistu kaujinieku alianse pērn augustā ieņēma Tripoli.

Thani valdība darbojas valsts austrumdaļas ostas pilsētā Tobrukā, kur ir bāzējies arī starptautiski atzītais Lībijas parlaments.

Lībijas austrumdaļas galvenajā pilsētā Bengazi turpinās karadarbība starp Thani valdību atbalstošiem un pret to vērstiem spēkiem un kaujinieku grupējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu