Samsung un LG izlaiž viedpulksteņus ar Google programmatūru (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Dienvidkorejas konkurējošās kompānijas «Samsung» un LG ceturtdien izlaida jaunus viedpulksteņus, kas tiek darbināti ar jaunu ASV firmas «Google» programmatūru.

«Samsung» viedpulkstenis «Gear Live» un LG izlaistais «G Watch» ir pirmie viedpulksteņi, kas pielāgoti jaunajai «Google» programmatūrai «Android Wear», kura izstrādāta tieši pulksteņiem.

«G Watch», kas ir pirmais LG izlaistais viedpulkstenis, ir arī aprīkots ar «Google» balss atpazīšanas pakalpojumu un spēj veikt vienkāršas darbības, tostarp izskatīt e-pastu, nosūtīt teksta īsziņas un veikt meklēšanu tiešsaistē, pēc lietotāja balss komandas.

Abas jaunās ierīces nespēj veikt telefona zvanus, tomēr tās ir savienojamas ar daudziem no jaunākajiem viedtālruņiem uz «Android» bāzes, atsevišķos paziņojumos pavēstīja «Samsung» un LG.

«Samsung» un LG ieņem attiecīgi pirmo un ceturto pozīciju lielāko pasaules viedtālruņu ražotāju sarastā.

«G Watch» no ceturtdienas ir iepriekšpasūtāms tiešsaistē 12 valstīs, tostarp ASV, Francijā un Japānā. Jūlija sākumā tas nonāks veikalos vēl 27 valstīs, tai skaitā Brazīlijā un Krievijā.

Iepriekšpasūtīšanai tiešsaistē no ceturtdienas ir pieejams arī «Gear Live».

«Samsung» pērn nāca klajā ar viedpulksteni «Galaxy Gear» uz «Android» bāzes, bet patērētāju atsaucība bija maza. Februārī tika izlaists jauns viedpulkstenis «Galaxy Gear II», kas bāzēts uz «Samsung» programmatūru «Tizen».

Domājams, ka savu viedpulksteni drīz izlaidīs arī «Samsung» konkurente - ASV firma «Apple».

Pērn pasaulē tika pārdoti 1,9 miljoni viedpulksteņu, bet šogad ir gaidāms to noieta pieaugums par vairāk nekā 500%, ziņoja tirgu pētniecības organizācija «Strategic Analytics».

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu