Latvijas eksportētājiem Lietuvā cenu ziņā ir diezgan grūti konkurēt

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas eksportētājiem Lietuvā cenu ziņā ir diezgan grūti konkurēt, teica Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvniecības vadītāja Lietuvā Jeļena Markūne.

Viņa atzina, ka Latvijas eksportētājiem Lietuvā cena ir viens no būtiskākajiem klupšanas akmeņiem. «Cenu ziņā mūsu ražotājiem ir diezgan grūti konkurēt. Es jau minēju, ka Latvijas produktiem kopumā ir augstāka kvalitāte nekā Lietuvas ražojumiem. Tas nozīmē, ka ražošanā ir ieguldīts lielāks darbs, labāki materiāli vai izmantotas labākas tehnoloģijas, un tas veido arī lielāku pašizmaksu,» sacīja Markūne.

Pēc viņas teiktā, uzņēmējiem var rasties arī doma par to, ka eksporta produktiem var noteikt augstāku cenu, tomēr Lietuvā to nevajadzētu darīt. «Var jau rasties arī doma par to, ka eksporta produktiem var noteikt augstāku cenu, bet Lietuva nav tā vieta, kur ar to var spēlēties. Citreiz pat cenu ir vērts noteikt zemāku nekā Latvijā, jo Lietuvā var paņemt ar apmēru. To arī dara daži Latvijas pārtikas produktu ražotāji un eksportētāji,»norādīja LIAA pārstāvniecības vadītāja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu