Deputāti aktualizēs jautājumu par iespējamo progresīvā nodokļa ieviešanu Latvijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

5.jūnijā Saeimā notiks divu parlamenta deputātu organizētā konference «Kāds progresīvais nodoklis ir vajadzīgs Latvijā?», kurā plānots vērtēt iespēju Latvijā ieviest progresīvu nodokļu sistēmu un diskutēt, kādu ietekmi šāds solis atstātu uz valsts tautsaimniecību un sabiedrību.

Konferenci organizē Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK) un komisijas deputāts Igors Pimenovs (S).

Pasākumā īpašu uzmanību paredzēts pievērst tādiem jautājumiem kā pašreizējās nodokļu politikas ietekme uz sociālo nevienlīdzību valstī, jautājumam par to, vai Latvijā ir iespējams ieviest progresīvu nodokļu sistēmu, kā arī par šāda soļa ieguvumiem un riskiem tautsaimniecībai.

Tāpat paredzēts spriest par to, kādām nodokļu grupām iespējams piemērot progresivitāti, kādi būs sabiedrības ieguvumi un riski, ieviešot progresīvu nodokļu sistēmu, kā arī mēģināt gūt atbildi uz jautājumu, vai šāda politika var vienlaikus palielināt valsts budžeta ieņēmumus, stimulēt ekonomisko izaugsmi un mazināt sociālo nevienlīdzību.

Pasākuma organizētāji norāda, ka kā viens no reālākajiem sociālās nevienlīdzības problēmas risinājumiem arvien biežāk tiek minēta progresīvas nodokļu sistēmas ieviešana Latvijā.

Konference no plkst.9.30 notiks Saeimas Sarkanajā zālē Jēkaba ielā 11.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu