Grāmatu jaunumi dāmām (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Priekšā tik daudz brīvu dienu - kā reiz, lai izlasītu ko romantisku un skaistu!

Sirdij un fantāzijām:

Lielo geizeru ielejā (Laura Valdena)

Grāmatas autore vācu rakstniece Laura Valdena ir dzimusi 1964. gadā.
Studējusi jurisprudenci un stažējusies Jaunzēlandē. Tur dzīvodama, apceļojusi visu zemi un iemīlējusi tās gleznaino dabu un pievilcīgos cilvēkus. Tagad viņa regulāri atgriežas šajā tālajā pasaules nostūrī. Rakstniece dzīvo Hamburgā, bet par sevi izsakās šādi:
«Mana mīļākā nodarbošanās ir rakstīt romānus par Jaunzēlandi Jaunzēlandē.»
Pēc Merienas neveiksmīgā kritiena uz geizera terases akmeņiem visas trīs viņas meitas atkal ir satikušās mātes mājās un viesnīcā Rotorua. Tur tagad saimnieko vecākā meita Anabella, kas ir zaudējusi savu meitiņu. Dzīve nav lutinājusi arī viņas māsu Ebigeilu, kura pret mātes gribu bija vēlējusies kļūt par aktrisi un devusies uz Velingtonu. Šķietami laimīga dzīve ir tikai vidējai māsai Olīvijai, kas ir precējusies ar bagāto un izskatīgo Alanu Hamiltonu. Vai viņas dzīve tiešām ir laimīga? Kādus pagātnes noslēpumus glabā pati Meriena un kā tie ir iespaidojuši viņas meitu un mazbērnu dzīvi? Vai Anabellas meitiņa tiešām ir gājusi bojā?
Varbūt kādai no sievietēm vēl izdosies labot pieļautās kļūdas... (Zvaigzne ABC)

Liktens deja (Ābrahams Vergēze)

Skaista un briesmīga ir diena, kad piedzimst Marions un Šiva, identiskie dvīņi – dzemdībās mirst viņu māte, mūķene Marija Džozefa, bet tēvs, ģeniālais ķirurgs Stouns, pazūd bez vēsts. Mazajā misijas slimnīcā puisēni aug, gādīgu roku aprūpēti – viņi ir nešķirami un talantīgi un abi aizraujas ar medicīnu. Zēniem pieaugot un meklējot savu vietu dzīvē, Etiopija nonāk uz revolūcijas sliekšņa. Tomēr tā ir mīlestība, nevis politika, – neapvaldāma kaisle pret vienu un to pašu sievieti, kas abus izšķir, liekot Marionam pamest dzimto zemi. Darbībai pārceļoties no Adisabebas uz Ņujorku un atpakaļ, romāns stāsta par neaizmirstamu mīlestību un nodevību, par medicīnu un ikdienišķiem brīnumiem, kā arī divu brāļu uz mūžu kopā savītajiem likteņiem. Ābrahams Vergēze (Abraham Verghese), amerikāņu rakstnieks, ir Stenfordas Universitātes profesors, vairāku populārzinātnisku grāmatu autors. Viņa pirmais romāns «Liktens deja» vairāk nekā gadu noturējies The New York Times bestselleru sarakstā, tulkots un izdots daudzās valstīs, kļūstot par pasaules bestselleru. (Zvaigzne ABC)

Projekts «Rozija» (Greiems Simsions)

Dons Tilmans precas. Viņš tikai pagaidām nezina, ar ko. Šo problēmu sola atrisināt projekts «Sieva». Dons ir izstrādājis sešpadsmit lappuses garu anketu, ar kuras palīdzību atrast ideālo partneri. Viņa nekādā gadījumā nebūs bārmene, nesmēķēs, nedzers un nekad neko nenokavēs. Rozijai Džārmenai visas šīs īpašības piemīt. Piedevām viņa ir temperamentīga, gudra un skaista. Viņa patlaban arī meklē kādu cilvēku – proti, cenšas noskaidrot, kas bijis viņas bioloģiskais tēvs. Šajos meklējumos viņai var palīdzēt Dons – jo viņš ir ģenētikas profesors. Strādājot pie projekta «Sieva», Dons uzzina gluži negaidītus faktus. Kāpēc ausu ļipiņu garums neliecina par seksuālo pievilcību. Kāpēc Ņujorkā saldējums garšo citādi. Kāpēc viņa dzīvē pirmajam randiņam nekad nav sekojis otrais. Un kāpēc, par spīti visiem zinātniski pamatotajiem centieniem, tu nespēj atrast mīlestību: mīlestība atrod tevi. (Zvaigzne ABC)

«Liedaga koki» (Kārena Vaita)

Džūlija, pieredzējusi un veiksmīga mākslas galerijas darbiniece, nonāk neapskaužamā situācijā. Apstākļu spiesta, viņa dodas tālā ceļā pāri kontinentam, lai mantotu savas draudzenes māju okeāna krastā. Nonākusi galā, Džūlija attopas iesaistīta lielā un senā ģimenē, kuru vieno sarežģītas attiecības, neatrisināti noslēpumi un cerība, un kurā arī viņai ir paredzēts savs uzdevums, kas jāizpilda. Romānā «Liedaga koki» pausto emociju gamma pārliecinoši atmirdz visās varavīksnes krāsās. Jaunas dzīves un mīlestības apsolījums ir izstieptas rokas attālumā, ja vien izdosies atstāt nevajadzīgās lietas pagātnē. Kārenu Vaitu dēvē par mūsdienu Dafni Di Morjē. Kārenai Vaitai piemīt neparastā spēja ar valodas trumpjiem īpaši šarmanti izspēlēt ikvienu tēmu pārliecinoši cilvēcīgi, ienesot tekstā daudz gaišu nokrāsu, mīlestības un cerības apsolījuma. Eleganti un aizkustinoši. Lieliska dāvana izsmalcinātas prozas cienītājiem. Autores valoda un stils, aprakstītie notikumi un vietas rada klātbūtnes efektu. (KONTINETS)

«Mans vīrs dzīvo kaimiņos» (Ketrina Eljota)

Ketrinas Eljotas romāns Mans vīrs dzīvo kaimiņos ir krāsaina mozaīka, kuras fragmenti te dejo ap savu asi, te pārkārtojas un mainās vietām. Nekas nav tā, kā izskatās – dzīve un priekšstati met līkločus, cilvēki iemīlas, šķiras, strīdas un atkal salabst. Šis ir mīlestības stāsts ar gluži negaidītām un pārsteidzošām beigām.Ik lappusi caurstrāvo gaišs humors, kas aizkustinošā veidā spēj atklāt cilvēka komisko, skaisto un reizēm skumjo dabu. Autores jaunais romāns ir cieņas apliecinājums patiesai mīlestībai. Ellas dzīve norit lauku sētā – starp suņiem, aitām, vistām, nepaklausīgiem bērniem un vīru, kurš dzīvo kaimiņos.Ar koferiem nupat ieradusies Ellas despotiskā māte, kas grasās apmesties vienā no saimniecības mājām. Ellai nav miera arī no bagātās un augstprātīgās māsas Džinijas, kurai ik mazākais sīkums sagādā galvassāpes. Turpat netālu strādā valdzinošais dārznieks Ludo, kurš vienīgais saprot Ellu… bet ir precējies. Sirdi grauž arī bēniņos noslēptie molberti – Ellas nepiepildītais sapnis par gleznošanu... Dzīve sāk izirt pa vīlei vien. Tā vairs nevar turpināt! (KONTINETS)

«Bridžita Džounsa: saprāta robeža» (Helēna Fīldinga)

Sirsnība un emocionalitāte, labsirdīga zobgalība un lielisks humors sprēgā no šī romāna, kas ir slavenās Bridžitas Džounsas dienasgrāmatas turpinājums. Šajā romānā Bridžitaatklāj, ko patiesībā nozīmē dzīvot kopā ar savu sapņu vīrieti, ja viņš nemazgā traukus nevis tikai vienu nedēļu, bet vispār nekad. Ekscentriskā un neparedzamā Bridžita nemitīgi iekuļas mulsinošās situācijās, kas lasītājus sajūsmina un smīdina, ļaujot uztvert dzīvi ar humoru. (KONTINETS)


Tavai labsajūtai un mājas interjeram:

«Dārzs uz balkona» (Natālija Fasmane, Monika Kratca)

Puķu, augu un garšvielu pārpilnība uz Tava balkona! Grāmatā atrodama informācija par iecienītākajiem balkona ziediem, dārzeņu, garšaugu un augļu audzēšanas specifiku, augu izvēli un kopšanu, augu aizsardzību bez ķīmijas, laistīšanu un pārziemošanu. (JUMAVA)


«Mājīgam interjeram» (Kārena Meiere-Eberta)

Kas var būt jaukāks par iespēju ar pašdarinātiem aksesuāriem piešķirt mājai un dzīvoklim personisku noskaņu? Vai tas būtu par godu kādam īpašam notikumam vai arī vienkārši tāpat - ļaujieties iedvesmai, ko sniedz šī idejām bagātā grāmata! Tajā atradīsiet oriģinālas idejas «zaļā dzīvesveida» cienītājiem un padomus, kā izrotāt savu māju visos gadalaikos, kā arī iedvesmu Valentīndienai, Lieldienām, Mātes dienai, dārza svētkiem, pludmales ballītei, skolai un birojam, Helovīnam un, protams, Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam! (JUMAVA)


Dziednieces rokasgrāmata. Manas receptes veselības atjaunošanai (Silvija Šverna)

Šajā grāmatā apvienota daļa no pieredzes bagātās, sertificētās dziednieces Silvijas Švernas mūžā sakrātajām un pārbaudītajām homeopātiskajām un dabas dziedniecības receptēm. Izdevumā ievietoti arī nozīmīgāko ārstniecības augu krāsaini attēli, tie palīdzēs labāk orientēties dziedniecībā izmantojamo augu pasaulē. Grāmatai ir skaidra struktūra, saturā atradīsiet vairāk nekā 40 organisma saslimstības zonu nosaukumus ar sīkākiem iedalījumiem pa slimībām; tas atvieglos grāmatas izmantošanu. Pie katras receptes ir piktogramma, kas ļauj saprast, kā zāles lietojamas – iekšķīgi, kompresēm, pilināšanai, ierīvēšanai vai citādi. Dažviet ievietoti arī dziednieces ieteikti vingrinājumi, piemēram, kā mazināt galvassāpes un kā atbrīvoties no krākšanas. Dziedniece Silvija Šverna ir beigusi J. Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu un studējusi glezniecību Latvijas Mākslas akadēmijā. Strādājusi lietišķās grafikas jomā un skolā mācījusi zīmēšanu. Pirms vairāk nekā 35 gadiem atklājās, ka viņai piemīt dziedinošas spējas. Tagad Silvija Šverna ir praktizējoša, pieredzes bagāta, sertificēta tautas dziedniece, kura spēj dziedēt dažādas iekšķīgās kaites, ilgi nedzīstošas brūces un lūzumus, kā arī līdzsvarot auru. Dziedniece saka: «Uzskatu, ka visbiežāk veselību ietekmē emocijas un jūtas. Tāpēc vajadzētu ievērot senu atziņu: domā labu, skaties labu, runā labu, dari labu. Mīlestība ir vienīgais spēks un alķīmija, kas spēj darīt brīnumus – izmainīt cilvēka raksturu un dziedināt.» (Zvaigzne ABC)

«Vingrojumi veselības uzlabošanai» (Debra Deilija)

Cilvēka organisms ir paredzēts kustībai. Fiziskās aktivitātes rada labsajūtu, kas mazina stresu un trauksmi, un nostiprina organisma imūnsistēmu. Regulāras fiziskās aktivitātes uzlabo pašsajūtu un pagarina mūžu. Turklāt iespējams izvēlēties vingrojumus, kas vērsti pret noteiktām veselības problēmām.«Jāņa Rozes apgāda» izdotajā grāmatā «Vingrojumi veselības uzlabošanai» aprakstītas vairāk nekā 50 biežāk sastopamās veselības problēmas un paskaidrots, kā noteikti vingrojumi var palīdzēt samazināt dažādu slimību simptomus un novērst to attīstību. Grāmatā skaidrots, kāpēc fiziskās aktivitātes uzlabo veselību dažādu slimību gadījumā, kādi vingrojumi ir vispiemērotākie noteiktām problēmām un cik daudz laika ieteicams veltīt fiziskajām aktivitātēm, lai ne tikai cīnītos ar kaitēm, bet arī preventīvi uzlabotu savu veselību un nodrošinātu kvalitatīvu ikdienas dzīvi (tai skaitā veiksmīgu grūtniecības norisi, harmonisku seksuālo dzīvi un novecošanas procesu). Ieteikumi ietver gan aerobo slodzi un muskuļus stiprinošus vingrojumus, gan arī lokanības, stiepšanās un līdzsvara vingrojumus – svarīga ir daudzveidība. Galu galā – nekas tā nevairo dzīvesprieku kā elastīgs prāts vingrā ķermenī. (Jāņa Rozes apgāds)

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu