«Food Union» saņem Ķīnas pārtikas drošības sertifikātus; sāks eksportu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas piena pārstrādātāja «Food Union» ražotnes - «Rīgas piena kombināts» un «Valmieras piens» - ir saņēmušas Ķīnas pārtikas drošības pārvaldības sistēmas (HACCP) sertifikātus, aģentūrai BNS pavēstīja «Food Union» pārstāvji.

«Food Union» pārstāvji norādīja, ka sertifikāti ļaus uzņēmumiem sākt eksportu uz Ķīnu tiklīdz Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) saņems apstiprinājumu no Ķīnas atbildīgajiem dienestiem. Konceptuālas vienošanās par sadarbību ar biznesa partneriem Ķīnā uzņēmums jau ir panācis.

«Pavisam tuvu ir brīdis, kad varēsim nosutīt pirmo saldējuma kravu uz Ķīnu. Līdz ar sertifikātu saņemšanu, «Food Union» mājas darbs, lai sāktu tirdzniecību Ķīnā, ir izpildīts. Tagad ar nepacietību gaidām, kad abu valstu atbildīgie dienesti nokārtos pēdējās formalitātes,» sacīja «Rīgas piena kombināta» valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs.

Vienlaikus viņš norādīja, ka eksporta sākšanai uz Ķīnu uzņēmumam būs nepieciešams papildu svaigpiens, tostarp sākotnējā posmā - apmēram 50 tonnu, bet gadu pēc eksporta sākšana - līdz pat 400 tonnām dienā. «Tas ir divreiz vairāk, nekā iepērkam pašlaik,» sacīja Staņēvičs.

«Food Union» pārstāvji informēja, ka uz Ķīnu plānots eksportēt saldējumu, augstā temperatūrā pasterizētu pienu un saldo krējumu, kā arī krēmsieru, sviestu, kausēto sieru, biezpienu un industriālos produktus - pilnpiena un vājpiena pulveri. Sākotnējā posmā «Food Union» plāno attīstīt saldējumu «Ekselence», «Pols» un «Nu Fruit», kā arī «Rasa» svaigo un kausēto sieru eksportu.

Ķīnas sertifikātus «Food Union» izsniedza Ķīnas sertifikācijas un inspekcijas kompānija «China Certification&Inspection (Group) Co., Ltd», kas šogad janvārī aizvadīja piecu dienu auditu «Food Union» ražotnēs, lai pārliecinātos par uzņēmumā ražoto produktu un produktu drošības vadības sistēmas atbilstību Ķīnas prasībām.

«Food Union» ir piena pārstrādes uzņēmumu «Rīgas piena kombināts», «Valmieras piens» un «Premia Foods» apvienotais uzņēmums, kura kontrolpakete pieder Krievijas investora Andreja Beshmeļņicka vadītajai investoru apvienībai. «Food Union» provizoriskais apgrozījums 2014.gadā ir 125 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu