Getty Images atļauj fotogrāfiju bezmaksas izmantošanu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Pasaules lielākā foto aģentūra «Getty Images», cenšoties apkarot pirātismu, ļāvusi interneta vidē par brīvu izmantot 35 miljonus fotogrāfiju.

To vidū ir vairāki slaveni kadri ar amerikāņu aktrisi Merilinu Monro un prezidentu Baraku Obamu.

Attēlus tagad par brīvu varēs publicēt blogos un sociālajos tīklos. Uzspiežot uz fotogrāfijas, lasītājs nonāks «Getty Images» mājaslapā.

Aģentūra tādu lēmumu pieņēmusi tāpēc, ka tūkstošiem tās fotogrāfiju tikušas izmantotas nelikumīgi. «Mūsu saturs jau tāpat bija visur,» teica kompānijas pārstāvis Kreigs Pīterss. «Ja kāds vēlas «Getty» fotogrāfijas, tagad tās ir ļoti viegli atrast bez ūdenszīmes.»

Gribētāji fotogrāfijas nevis lejupielādēs, bet gan ar koda palīdzību ievietos savos ierakstos sociālajos tīklos, līdzīgi kā to piedāvā video vietne «YouTube». Uz visiem attēliem būs «Getty Images» logo un fotogrāfa vārds.

Pieejamas fotogrāfijas no sporta un modes pasākumiem, balvu pasniegšanas ceremonijām un citiem notikumiem.

«Getty Images» komerciālajiem klientiem - laikrakstiem, televīzijas kanāliem un reklāmas aģentūrām - par fotogrāfijām joprojām būs jāmaksā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu