Grāmatas sievietes skaistumam un veselībai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pāris jaunumu tavam grāmatplauktam, kas noderēs skaistumam un veselībai!

Pretgrumbu diēta

(Zvaigzne ABC)

Ziemā, kad aukstums kniebj vaigu galos un Latvijā audzētajos dārzeņos vitamīnu paliek arvien mazāk, kad garās naktis un īsās dienas tā vien mudina apēst kaut ko saldu un treknu, bieži gadās, ka skats spogulī liek sērīgi nopūsties: krunciņu kļuvis vairāk, sejas āda – sausāka, mati – trauslāki un rokas raupjākas.

Ierastākais pretlīdzeklis – tvert pēc laba krēma, sejas vai matu maskas un tad piktoties, ka tie palīdz maz... Taču sirdīšanās ir velta – arī vislabākais krēms viens pats nespēs palīdzēt, ja nemainīsiet savus ēšanas paradumus! Šerija Kelboma (Cherie Calbom), veselīga uztura fane un ievērojama speciāliste, ir sarakstījusi grāmatu «Pretgrumbu diēta», kurā soli pa solim izskaidro, kā mājas apstākļos un ar vienkāršiem līdzekļiem palīdzēt savam organismam atjaunoties.

Četri pamatsoļi, lai organisms pats spētu «pagriezt gadus atpakaļ», ir šādi: jāveic ātrā organisma attīrīšana, divas nedēļas jāievēro diēta ar zemu ogļhidrātu saturu, intensīvi jāattīra tie orgāni, kuru darbība ir traucēta, un – pēdējais – jāpabaro organisms ar tam trūkstošajiem vitamīniem un minerālvielām. Starp citu, uzsver grāmatas «Pretgrumbu diēta» autore, vitamīnus un minerālvielas pastiprināti var uzņemt, jau sākot ar otro, – diētas soli.

Skeptiķi, kas ieraduši katru šādu padomu nopelt, pat neizlasījuši, var izmēģināt paši – jo arī Šerija Kelboma katru te minēto padomu ir pārbaudījusi praksē. Un, kā liecina autores foto un video, viņa izskatās lieliski. Šerijai pat ir iesauka Sulu lēdija (Juice lady) – jo tieši viņa jau tālajā 1992. gadā sarakstīja bestselleru «Juicing for Life», grāmatu par svaigi spiesto sulu veselīgo ietekmi uz organismu. Kopumā viņa sarakstījusi 21 grāmatu par veselīgu ēšanu un organisma atjaunošanu dabiskā ceļā, viņas grāmatas pārdotas daudzos miljonos eksemplāru, un viņas padomi daudzām sievietēm ļāvuši dzīvot veselīgi un būt mirdzoši skaistām.

Mišela Hārvija un Tonijs Hauels «Divu dienu diēta»

(Jāņa Rozes apgāds)

Doktores Mišelas Hārvijas un profesora Tonija Hauela grāmata «Divu dienu diēta» ir domāta ne tikai tiem, kas cieš no liekā svara problēmām, bet arī tiem, kas vēlas dzīvot pilnvērtīgu dzīvi bez veselības traucējumiem. Abi zinātnieki grāmatas ietvaros skaidro, kā ēdiens un ēšanas paradumi spēj ietekmēt mūsu organismu un pašsajūtu. Ilgu pētījumu rezultātā viņi ir izstrādājuši diētu, kas atšķiras no vairākuma mums jau zināmo.

«Kā divu dienu diēta izceļas daudzo dažādo diētu vidū? Tā veidota ar mērķi palīdzēt izdarīt pareizo izvēli, zaudēt svaru, mainīt ieradumus un aktīvi uzlabot veselību bez sajūtas, ka kaut kas tiek liegts. Darbā ar cilvēkiem, kuri vairākkārt ievērojuši diētas, esam pārliecinājušies, ka šī unikālā pieeja piedāvā reālu alternatīvu ikvienam, kurš piedzīvojis negatīvu pieredzi tradicionālo diētu ievērošanā. Mūs tik ļoti iespaidoja divu dienu diētas pozitīvie rezultāti, ka vēlējāmies darīt to pieejamu visiem, kuriem ir – vai agrāk ir bijušas – grūtības nomest svaru. Daudziem mūsu pacientiem divu dienu diēta palīdzējusi kļūt slaidākiem un veselīgākiem. Mēs ceram, ka tā notiks arī ar jums.» (grāmatas «Divu dienu diēta» autori)

Grāmatas autori lasītājam draudzīgā un saprotamā veidā izstāsta divu dienu diētas būtību, paskaidro, kā nodrošināt šīs diētas efektivitāti, un atgādina, cik svarīgi ir kļūt fiziski aktīvam un saglabāt slaidumu. Autori vērš uzmanību uz sabiedrības aptaukošanās tendenci mūsdienu Rietumu sabiedrībā un atgādina par liekā svara nelabvēlīgo ietekmi uz veselību – palielinātu vēža, sirds slimību, cukura diabēta un demences risku.

Žils Ēriks Seralini «Ģenētiski modificēti organismi, kas maina pasauli»

(Jāņa Rozes apgāds)

Albertam Einšteinam kārtējo reizi ir izrādījusies taisnība, apgalvojot, ka «tauriņa spārnu vēziens vienā pasaules malā spēj izraisīt orkānu otrā» jeb ka nejaušības spēj ietekmēt pastāvošo lietu kārtību. Viena šāda nejaušība notika 1928. gadā, kad zinātnieks vārdā Freids Grifits eksperimentā nejauši ieguva pirmo ģenētiski modificēto organismu (ĢMO).

Šī nejaušība sāka notikumu ķēdi, kas turpinās vēl šodien, izraisot gan sajūsmu, gan nosodījumu. Šīs nejaušības rezultātā vieni iedzīvojas bagātībā, citi izdara pašnāvības, vieni kultivē ideju par ĢMO izplatību, citi dedzina ražu un aptur kuģus, kas transportē ģenētiski modificēto augu sēklas. Vieni uzskata, ka ĢMO ir iespēja atrisināt pasaules bada problēmas, citi norāda uz potenciālu pasaules ekosistēmas dabiskā līdzsvara izjaukšanu.

Grāmatā «Ģenētiski modificēti organismi, kas maina pasauli» Žils Ēriks Seralini apskata ĢMO visā to krāšņumā un postā, sniedzot detalizētu ieskatu ĢMO vēsturē, attīstībā un izplatībā, kā arī apraksta Freida Grifita nejaušības jau radītās un prognozējamās sekas.

Grāmatā tiek atbildēts arī uz jautājumiem, kas nodarbina daudzu cilvēku prātus: kas īsti ir tas, ko mēs ēdam? Vai un kā ĢMO lietošana uzturā ietekmē mūsu veselību? Kādēļ produkti, ko iepērkam veikalā, nav precīzi marķēti, tādējādi izslēdzot iespēju uzzināt, vai to ražošanā izmantoti ĢMO?

Tāpat interesanti būs uzzināt, ka:
• pirmie svaigi ēdamie ģenētiski modificētie tomāti tika laisti apgrozībā 1996. gadā un, veidojot jaunā produktu tēlu, tam tika piešķirts tieši patērētājus interesējošs raksturojums – izturība pret novecošanos,
• jau kopš ĢMO izstrādes brīža valda asas diskusijas un pat dramatiskas cīņas par to, cik normāli, ētiski, vajadzīgi un pat bīstami ir pārveidot augu, dzīvnieku un cilvēku gēnus,
• pētījumu sākotnējie autori ir ierosinājuši ierobežot un pat apturēt ĢMO izplatīšanu, pirms nav veikti padziļinātāki pētījumi,
• ĢMO izplatību nosaka «slepenas vienošanās starp starptautisku kompāniju speciālistiem un ekspertiem, kuri nav atbildīgi par regulējumu un aizšķērso ceļu kritiskai domāšanai».

Ārstēšanās ar vīnu, degvīnu un kandžu

(Zvaigzne ABC)

SAST. Jānis Bērziņš

Kāds seno laiku ārsts ir teicis, ka ikviena viela var būt zāles un var būt arī inde – viss ir atkarīgs tikai no daudzuma, kādā šo vielu uzņem.

Laika gaitā cilvēki ir pārliecinājušies par to, cik iedarbīgi dažādu slimību ārstēšanā un profilaksē ir ārstniecības augu izvilkumi spirtā, degvīnā un vīnā, tādēļ tie ir populāri arī mūsdienās.

Grāmatā iekļauti:
• praktiski ieteikumi ārstniecisko izvilkumu pagatavošanai,
• ārstniecības līdzekļu receptes.

Bredlijs Beiju. Stila akadēmija

(Zvaigzne ABC)

Individuāla stila konsultācija visām grāmatas «Stila akadēmija» lasītājām! Grāmatas autors Bredlijs Beiju atklāj, kā ģērbties, lai jebkura vecuma, formas, garuma un svara sieviete izskatītos neatvairāmi.

Grāmatas autors Bredlijs Beiju ir titulēts Holivudas modes dizainers un uzskata, ka daba ikvienu sievieti ir apveltījusi ar unikālu silueta, formas, garuma un svara kombināciju.Tomēr savas karjeras laikā viņš vēl nav sastapis nevienu – pat ne starp tām, kas nominētas par pasaules skaistākajām sievietēm -, kas būtu absolūti apmierināta ar savu izskatu. Bredlijam Beiju ir laimējies strādāt ar ļoti dažāda auguma klientēm, tā gūstot apstiprinājumu diviem būtiskiem apgalvojumiem: 1) divu vienādu augumu nav; 2) izcila (lasi - seksīga) izskata noslēpums ir ideālas proporcijas. Šīs atziņas Bredlijs lika pamatā savai unikālajai stila sistēmai ar moto «Paslēp un izcel!». Jaunās stila formulas mērķis ir radīt skaista un proporcionāla auguma ilūziju un piesaistīt skatu «īstajām» vietām. Pareizi akcentēts, tas, ko sievietes uzskata par sava auguma trūkumiem, patiesībā viņas padara īpašas un neatkārtojamas.

Grāmatā «Stila akadēmija» ir iekļauti 10 baušļi seksīga tēla radīšanai, individuāli stilista padomi 48 ķermeņa tipiem un 12 pielaikošanas kabīnes, kurās autors katrai sievietei palīdz objektīvi novērtēt viņas augumu un akcentēt tā priekšrocības, kā arī sniedz individuālu modes recepti: kādu apģērbu un aksesuārus izvēlēties vai neizvēlēties; ko atsegt un ko apslēpt; kā ar krāsas, apjoma, proporciju un auduma palīdzību panākt auguma simetriju, reizē neskopojoties arī ar padomiem iepirkšanos un apģērba kvalitātes noteikšanu.

Bredlijs aicina būt izvēlīgām attiecībā uz drēbēm, jo apģērbs runā valkātāja vietā. Taču mums ir jāzina, ko tas saka. Mērķtiecīgi izvēlēts apģērbs atklāj valkātāja personību un ļauj spriest par viņa gaumi, ieradumiem, vaļaspriekiem, sociālo stāvokli un daudz ko citu. Apģērbu ar panākumiem var izmantot kā vienu no sociālās komunicēšanās veidiem. Mainot ģērbšanās stilu, iespējams mainīt apkārtējo attieksmi pret sevi kā darba vietā, tā arī privātajā dzīvē.

Katrai ēdienreizei cita ēdienkarte. 100 000 000 variācijas

(Jāņa Rozes apgāds)

Jāņa Rozes apgādā iznākusi jauna, moderna un virtuvē ērti lietojama pārliekamā pavārgrāmata. Grāmatā ir 400 recepšu, kas apkopotas četrās nodaļās: uzkodas (pirmā sleja), pamatēdieni (otrā sleja), piedevas (trešā sleja) un deserti (ceturtā sleja). Katra nodaļa izvietota vienā slejā, lai varētu viegli izveidot ēdienkarti. Piedāvātās 400 receptes var sakombinēt neskaitāmos veidos, ikreiz savai ģimenei pagatavojot citādu maltīti.

Kad receptes izraudzītas, grāmatas formāts ļauj to ērti novietot virtuvē, lai gatavojot ieteikumi būtu acu priekšā. Sastāvdaļu saraksts un informācija par gatavošanas ilgumu un porcijām atrodas receptes lapas priekšpusē, gatavošanas gaitas apraksts – lapas otrā pusē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu