Iemesli, kāpēc vazelīns atrodas viņu vannas istabas skapītī!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix Sweeden/AFP/AP

Dženifera Lopesa to lieto kosmētikas noņemšanai. Bejonsē ar to smērē skropstas. Džoana Kolinsa to lieto, lai mīkstinātu ādu uz elkoņiem un papēžiem. Izrādās, parastais vazelīns var būt pat ļoti noderīgs skaistumkopšanā!

Vai tev mājās stāv vazelīns? Izrādās, tas ir ļoti noderīgs vannas istabas skapītī, jo lieliski atjauno sausu ādu, noder dekoratīvās kosmētikas uzlikšanai un palīdz pret lūpu sprēgāšanu, raksta dailymail.co.uk.

Kas tad ir vazelīns?

Vazelīnu izgatavo no naftas produktiem, tā sastāvā ir minerāleļļas un parafīns. Tam nav smaržas un garšas, tas ir ļoti piemērots cilvēkiem, kas slikti pārnes uzbāzīgas kosmētiskās smaržas. Vazelīnu izgudroja slavenais angļu ķīmiķis Roberts Česbrovs tālajā 1859. gadā, un praktiski uzreiz to sāka ražot vairumā. Kaut arī vazelīnu nevar nosaukt par naturālu produktu, tas ir ļoti ārstniecisks, dažādi izmantojams daudzās dzīves situācijās.

Lietojums

Lai iegūtu skaistas, spīdīgas skropstas, dziedātāja Bejonsē iesaka pēc skropstu tušas noņemšanas uzklāt uz skropstām nedaudz vazelīna. Tas īpaši skaisti izskatīsies, ja tev pēc dabas ir garas skropstas. Tāpat ar vazelīnu var piegludināt spurainus uzacu matiņus, padarot uzacu loku sakoptu un glītu.

Otrs Bejonsē skaistuma noslēpums, kas saistāms ar vazelīnu, ir visai praktisks - viņa ar to noziež priekšzobus, lai tie nenoķēpātos ar lūpukrāsu.

Turpretī aktrise Halle Berija

ar vazelīnu sasmērē lūpas - viņa uzskata, ka tas lieti noder lūpu veselībai un izskatam.

Popdīva Dženifera Lopeza uzskata, ka nav veselīgāka un patīkamāka veida par vazelīnu kā noņemt kosmētiku.

Meikapa meistare Marija Grīnvela iesaka vazelīnu lietot, lai atjauktu dekoratīvās acu ēnas vai vaigu sārtumu. Pulverveida kosmētika, samaisīta ar nedaudz vazelīna, ir perfektāk uzklājama un dod papildu spīdumu.

Vazelīns ir arī lielisks palīgs, ja elektrizējas mati vai tie ir sapūkojušies pēc žāvēšanas. Paņem uz pirkstiem nedaudz vazelīna un viegli iemasē matos. Friziere Lī Staforda iesaka

vazelīnu arī droši lietot bojāto matu galu reanimēšanai.

Jebkura manikīre apstiprinās, ka par nagu veselību liecina mīksti un elastīgi ienadži. Viss, kas tev vajadzīgs, - vienu reizi nedēļā iemasēt tajos vazelīnu. Vēl tas var būt noderīgs, ja iepriekš uzklātā nagu laka ir zaudējusi savu spīdumu.

Vēl kāds noderīgs padoms, kāpēc vazelīnam jābūt tavā vannas istabā, - tas aptur asiņošanu. Tas tik tiešām var darboties kā plāksteris, ja nejauši sagriezies. Vazelīns ārstē arī nelielus apdegumus, nobrāzumus un brūces.

Ja vajag no pirksta nodabūt gredzenu vai ātrāk izvilkt skabargu - arī vazelīns palīdzēs.

Beidzamais, ja nekas no visa iepriekšminētā tevi nepārliecina, - ar vazelīnu tu vari viegli padarīt spīdīgus savus apavus un ādas somiņu.

Protams, zināms ir arī vazelīna lietojums guļamistabā, taču atceries, ka to

nedrīkst izmantot kopā ar prezervatīvu,

jo plānais latekss var neizturēt kontaktu ar trekno ziedi.

Padalies, kā tu lieto šo smērvielu?

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu