Grāmatu jaunumi mazajiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iznākuši vairāki grāmatu jaunumi mūsu mazajiem lasītājiem!

Divi mazi mežonēni

Kurš no šiem teikumiem stāsta par tevi? Tu labprāt skaties filmas par indiāņiem. Tev patīk šaut ar loku. Tu gribētu kādu nakti pārnakšņot mežā īstā indiāņu mājoklī vai vismaz teltī dārzā. Tev ir suns vai kaķis, vai kāmītis, vai muša uz loga. Tev sagādā baudu peldēšanās. Tu vēlētos kādu vakaru pavadīt pie ugunskura. Tev patīk staigāt basām kājām. Tev garšo brokastis svaigā gaisā. Tu ilgojies pēc piedzīvojumiem. Tu sapņo labi pavadīt laiku kopā ar uzticamiem draugiem. Ja vari piekrist vismaz diviem no šiem apgalvojumiem, grāmata «Divi mazi mežonēni» ir domāta tev! Ernests Setons-Tompsons (1860–1946) ir kanādiešu rakstnieks, mākslinieks un dabaszinātnieks. Viņš dzimis 10 bērnu ģimenē Anglijā, bet jau sešu gadu vecumā nokļuvis Kanādā. Jaunībā trīs gadus viņš klejojis Ziemeļamerikas mežos, kur pētījis un aprakstījis gan zvērus, putnus un kukaiņus, gan arī indiāņu un balto ieceļotāju dzīvi. Pētījumi, ceļojumi un piedzīvojumi turpinājās visu mūžu, un no tiem tapušas vairāk nekā 40 grāmatas, kurās ir arī rakstnieka paša zīmējumi. Zvaigzne ABC.

Runča Punča piedzīvojumi turpinās: ar jums kopā baseinā un Ziemassvētkos!

Izdevniecība White Book un Puncis turpina priecēt lasītājus!

Šoreiz kaķēnu gaida jauni pārbaudījumi. Ir pienākusi viņa pirmā peldēšanas stunda, bet ūdens Puncītim šķiet neciešams, slapjš un riebīgs... Turklāt negantais klasesbiedrs Kašķis nebeidz viņu kaitināt. Vai Puncis sadūšosies iekāpt baseinā? Vai viņš sadūšosies iedraudzēties ar Kašķi? Arī šī diena nesīs ne vienu vien pārsteigumu!

Tuvojas Ziemassvētki, un Puncis ir nolēmis uzrakstīt vēstuli Ziemassvētku vecītim. Runcis vēlas saņemt lielu, lielu dāvanu, tomēr tikai ļoti labiem kaķiem tiek ļoti lielas dāvanas... Pēdējā brīdī minča galvā iezogas biedējoša doma, kas liek astītei notrīcēt un sarauties, - vai viņš tiešām ir bijis gana labs kaķis?

Neticams stāsts par milzu bumbieri

Solbijā dzīve mierīgi rit savu gaitu, līdz Mičo un Sebastians makšķerējot tiek pie negaidīta loma – pudeles, kurā ievietota vēstule. Vai to patiešām ir sūtījis HB, Solbijas mērs, kas nu jau veselu gadu ir pazudis bez pēdām? Vai tiešām pastāv tāda Mistiskā sala? Kā lai tiek garām baisajiem pirātiem, stājas pretī Šaušalīgajam jūras pūķim un šķērso Piķmelno jūru? Un ne mazāk svarīgs jautājums: kas notiks, ja viņi iesēs sēkliņu, kura ir atsūtīta kopā ar vēstuli? Atbildes atradīsi Dānijā populārā karikatūrista Jakoba Martina Strida krāšņi ilustrētajā un piedzīvojumiem bagātajā grāmatā visu vecumu bērniem. Zvaigzne ABC.

JAUTRĀS UZLĪMES. JAUKĀS UZLĪMES
Uzlīmju grāmatas bērniem

Laiks rudenī ienest krāsas! «Jāņa Rozes apgāds» izdevis divas spilgtas un interesantas uzlīmju grāmatas bērniem. Abas grāmatas ir gan izzinošas, gan izklaidējošas. Tajās iekļautas 2000 uzlīmes dažādu uzdevumu veikšanai. Grāmatu saturu veido jautājumi un spēles bērniem, ar kuru palīdzību ikviens mazais lasītājs varēs asināt savu prātu. Grāmatā «Jautrās 2000 uzlīmes. Ērmoti, jokaini, mīklaini un lipīgi» bērni iepazīsies ar supervaroņiem, alu cilvēkiem, noslēpumainajiem spiegiem, kā arī dažādiem ērmiņiem un mošķīšiem. Šī grāmata piedāvā nokļūt dinozauru laikmetā, izveidot pašam savu kosmosa staciju un atmaskot ļaundarus. Savukārt grāmata «Jaukās 2000 uzlīmes. Mīlīgas, stilīgas, līksmas un foršas» patiks princešu, laumiņu un nāriņu cienītājiem. Pildot uzdevumus, bērni iepazīsies ar princešu ikdienu, uzzinās visu par izjādēm ar ponijiem, nokļūs uz teātra skatuves, radīs savu atrakciju parku un veidos paši savas modes skates.

Nezinītis Saules pilsētā

Krievu bērnu rakstnieks Nikolajs Nosovs (1908–1976) rakstījis gan īsstāstus, gan romānus, bet slavu viņam atnesa triloģija par Nezinīti – Nezinīša un viņa draugu piedzīvojumi (1953–1954), Nezinītis Saules pilsētā (1958) un Nezinītis uz Mēness (1964–1965). Ar šīm grāmatām izaugušas vairākas lasītāju paaudzes – arī Latvijā. Rakstnieks saņēmis daudzus sava laika augstākos valsts apbalvojumus. Nezinītis nepavisam nav muļķītis. Viņš daudz lasa un kopš iepriekšējā grāmatā aprakstītajiem piedzīvojumiem ir krietni pieņēmies prātā. Bet sapņot viņam aizvien vēl patīk. Un – tavu brīnumu! – sapnis piepildās un aizved trīs draugus – Nezinīti, Podziņu un Raibulīti – aizraujošā ceļojumā. Saules pilsēta ir pati pilnība. Draugus pārsteidz neiedomājamas celtnes un apbrīnojami transporta līdzekļi, augstvērtīga kultūras dzīve un daudzveidīgas izklaides iespējas. Viss ir tik lieliski, ka labāk nevar būt. Bet ja tā – kāpēc Nezinīti katru vakaru uzrunā sirdsapziņa? Zvaigzne ABC.

Ledus sirdis

Kādu dienu Arendelas karaļvalsts ieslīgst mūžīgā ziemā, taču Anna zina, kas darāms. Drosmīgā meitene dodas meklēt savu māsu karalieni Elzu, lai lauztu ledus burvestību. Princese kalnos iepazīstas ar brašo jaunekli Kristofu, ziemeļbriedi Svenu un jautro sniegavīru Olafu. Pievienojies Annai un viņas draugiem aizraujošajā piedzīvojumā un uzzini, kas spēs atkausēt ledus sirdi! Pieejama arī krāsojamā grāmata un uzdevumu grāmata ar «Ledus sirds» varoņiem. Animācijas filma kinoteātros no 27.decembra. Izdevniecība «Egmont».

Fabulas un stāstiņi par dzīvniekiem

Grāmatas «Fabulas un stāstiņi par dzīvniekiem» ievadā vistiņa Fīna aicina lasītājus kopā ar viņu izstaigāt varenu lauku saimniecību. Tajā var apskatīt vistu kūti un govju ganības,cūkkūti un trušu būrus, aitu aploku un zirgu stalli, bišu dravu un augļu dārzu, labības lauku un puķu dobes un vēl, un vēl... Bērniem tiek dāvāta iespēja aplūkot it visus lopiņus, mājputnus un mājdzīvniekus, uzzināt to paražas, iepazīt ēdienkarti un vērot, kā saimnieki veic visdažādākos lauku darbus un rosās virtuvē. Ik pa laikam vistiņa Fīna pastāsta kādu saistošu fabulu. Tajās darbojas gan mājlopi, gan savvaļas dzīvnieki. Ik fabula – kā jau tas īstai fabulai piedien – noslēdzas ar asprātīgās dzejas rindās ietērptu pamācību. Fīna prot arī dziedāt, un, dziedot kopā ar vistiņu, bērni uzzinās, kā sauc gotiņas dēlu un aitiņas bērniņu, kas jādod ēzelītim, kad tam sāp galva, un cik dažādās skanīgās balsīs sasaucas lauku sētas iemītnieki. Zvaigzne ABC.

Karaliskie Ziemassvētki

Tuvojas Ziemassvētki, un jaukās princeses steidz gatavoties šim īpašajam vakaram. Piedzīvo svētkus un uzbur pārsteigumus kopā ar Pelnrušķīti, Auroru, Arielu, Tiānu un viņu draugiem! Krāšņās ilustrācijas radīs sajūtu, ka arī tu piedalies grāmatā aprakstītajos brīnumainajos notikumos. Izdevniecība «Egmont».

Komikss: Emīls un Berlīnes zēni

Pasaules slavu ieguvušais Ēriha Kestnera stāsts «Emīls un Berlīnes zēni» komiksa variantā! Izabella Kreica ir viena no labākajām komiksu māksliniecēm Vācijā. Būdama ievērojamā mākslinieka un grāmatu ilustrētāja Valtera Trīra fane, viņa ar lielu prieku un gandarījumu ilustrējusi vairākus Ēriha Kestnera darbus. Par šiem komiksiem Izabellai Kreicai tika piešķirta «Max und Moritz» prēmija. Emīls pirmoreiz drīkst braukt uz Berlīni viens. Taču vilcienā viņam nozog visu naudu. Izkāpis no vilciena, Emīls dodas pa pēdām zaglim. Par laimi, drīz vien viņam piebiedrojas Gustavs – zēns ar autotauri – un viņa draugi. Lai atmaskotu zagli, viņi gluži kā detektīvi metas aizraujošā izsekošanā cauri lielajai pilsētai. Beidzot zivs uzķeras uz āķa, turklāt tā ir daudz lielāka, nekā šķita sākumā. Zvaigzne ABC.

Gaišu dienu grāmata 2014

Plānotājs 2014. gadam ar Vinnija Pūka gaišākajām domām.«Simtjūdžu mežā sniga jau no agra rīta. - Diezin, cik sniegpārslu jau nokritušas? - skaļi domāja Pūks. - Kāda atšķirība, viena sniegpārsla vairāk vai mazāk? - bubināja Pūce. - Ja saskaitītu sniegpārslas, zinātu, cik vēl nepieciešams, lai visa pasaule taptu balta, - paskaidroja Pūks.» Izdevniecība «Egmont».

Ziemassvētku suņi

Sirsnīgs, labestīgs un iepriecinošs Ziemassvētku stāsts, kurš atklāj mīlestības, uzticības un kucēnu pilna groziņa neatvairāmo spēku! Džošam mājdzīvnieku nekad nav bijis. Tā būtu pārāk liela atbildība. Kopš puisi pametusi draudzene Amanda, viņš ir kļuvis par rāmu, labdabīgu vienpati, kurš klusi strādā savā kalnu namiņā. Tāpēc nepazīstama kaimiņa lūgums pāris nedēļu pieskatīt viņa suni nāk kā pērkona spēriens no ziemas

debesīm. Kopā ar mīlīgo milzeni Lūsu Džoša dzīvē ienāk arī dzīvnieku patversmes darbiniece Kerija – un drīz vien Džošs saprot, ka Kerijas smaids viņu uzmundrina vismaz tikpat, cik Lūsas sirsnīgā, visu piedodošā daba. Kamēr Džošs radinās pie jaunās – suņa saimnieka – lomas, arī viņa personīgajā dzīvē sākas izmaiņas. Viens Amandas zvans apvērš puiša dzīvi kājām gaisā... Viljams Brūss Kamerons ir ārkārtīgi populārs humoristisku romānu un stāstu rakstnieks, aktīvs blogeris un sirsnīgo romānu «Suņa dzīves jēga» un «Suņa ceļojums» autors. Zvaigzne ABC.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu