Trūcīgā Kargina ģimene pelna naudu visai ienesīgā biznesā (153)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts glābtās «Parex banka» īpašnieki Valērijs Kargins un Viktors Krasovickis tiesai apgalvo, ka ir tik trūcīgi, ka lūdz viņus atbrīvot no tiesas nodevas 3 000 latu apmērā. No tiesai sniegtās informācijas var saprast, ka eksbaņķieriem nav citu ienākumu kā vien 200 latu, ko katru mēnesi tiesu izpildītājs ļauj viņiem izņemt no apķīlātā banku konta. To, ka Kargina un Krasovicka vietā tiesu nodevas nevar samaksāt arī dēli, apgalvo baņķieru advokāts.

Pētot Kargina ģimenes rūpalu raidījumam «Nekā personīga» izdevās uzzināt, ka viņi pelna naudu visai ienesīgā biznesā. Un no tā var secināt, ka bažām par bijušo miljonāru drūmo mantisko stāvokli diez vai pamats.

Rudenīga diena Bulduru kāpās. Villa «Adlera», dēvēta par savulaik, dārgāko visā Baltijā, izskatās tukša, bet ne pamesta. Garāžā stāv luksus auto Bentlijs, ar ko agrāk redzēts pārvietojamies bijušais baņķieris.

Ne māja pašā jūras krastā, ne spēkrats nav uz Kargina vārda, citādi tiesa būtu tos apķīlājusi. Un viņš turpina šīs greznās lietas izmantot.

Baņķieru galvenais ienākumu avots pašu dibinātā bankā savulaik bija procentmaksājumi no viņu iespaidīgajiem miljonu noguldījumiem bankā. Tos saņemt viņiem pašlaik ir liegts. Tiesa 2010.gadā apķīlāja viņu kontus. Taču neilgi pēc tam, Kargins vienu noguldījumu uzdāvināja dēlam Remam, Krasovickis savukārt savai atvasei Georgijam. Banka eksbaņķieru rīcību skaidroja kā apzinātu izvairīšanos no tiesas lēmuma izpildes un vērsās policijā.

Tomēr pēc Kargina un Krasovicka nopratināšanas policija nospriedusi, ka viņu nodoms nav bijis ļauns. Viņi savus mantiniekus plānojuši apdāvināt jau sen un tas vienkārši sakritis ar tiesas lēmumu.

Lietā iestājies noilgums

Policija jebkādas šaubas tulkoja par labu eksbaņķieriem un kriminālizmeklēšanu beidza. Formālais slēgšanas iemesls gan ir cits – lietā iestājies divu gadu noilgums, un baņķierus saukt pie atbildības vairs nevar.

Prasības tiesā par iespaidīgām summām iesniegušas gan Privatizācijas aģentūra un «Reverta», gan Kargins un Krasovicskis pret tagad valstij piederošo banku. Tiesvedībās advokātiem un valsts nodevās iztērētas lielas summas, taču

eksbaņkieru pārstāvis visus pārsteidza ar negaidītu atklājumu - Kargina un Krasovicka mantiskais stāvoklis patlaban pielīdzināms maznodrošinātiem,

no tiesu izpildītāja konta viņi mēnesī drīkst izņemt vien 200 latus , tāpēc viņus jāatbrīvo no tiesas nodevas, kas ir nedaudz virs 3 tūkstošiem latu. Pagaidām tiesa nav izlēmusi, ko ar šo darīt.

Raidījums gan norāda - par trūcīgo dzīvi var šaubīties, izpētot vismaz viena eksbaņķiera Kargina ģimenes biznesu.

Vienā no tiesvedībām kā Kargina adrese norādīta Skolas iela 12a dzīvoklis 7. Tajā reģistrētas vairāk nekā padsmit firmas. Nekādu norāžu par tām pie mājas nav atrodama.

Visām firmām ir kāda kopīga pazīme, valdē galvenokārt ir Kargina radinieki, dēli Rems un Maksims vai sieva Anna Barinova. Firmu profils ir sākot no juridiskajām konsultācijām līdz ātro kredītu izsniegšanai. Taču lielākā daļa firmu saistīta ar nekustamo īpašumu pārvaldīšanu un tirgošanu.

«Nekā personīga» uzzina, ka

Kargina ģimenes ikdienas rūpals ir arī tirgot dzīvokļus ārvalstniekiem apmaiņā pret termiņuzturēšanās atļaujām Latvijā.

Darījumi ar nekustamo īpašumu Remam Karginam šogad ļāvuši pirmo reizi iekļūt Latvijas miljonāru saraksta pirmajā piecdesmitniekā. Arī savulaik «Parex» bankā slēgtais depozītlīgums nes augļus. Procentmaksājumos «Reverta» pērn izmaksājusi Kargina dēlam vienu miljonu 265 tūkstošus latu.

Komentāri (153)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu