Latviešu modes mākslinieki pārsteidz!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turpinot pasaules modes galvaspilsētās sāktās pavasara un vasaras 2012.gada kolekciju demonstrēšanas, ceturtdienas vakarā Rīgas Biržā notikušajā "Riga Fashion Mood" savas kolekcijas izrādīja latviešu modes mākslinieki Dāvids, Šeila, Anna Led, Antra Pujēna u.c.

Modes skati iesāka bērnu apģērbu zīmola "Colorlicious" radītāja Dace Sāmīte un viņas jaunie, talantīgie modeļi. Šo kolekciju, izsakoties vakara vadītāja vārdiem, varētu raksturot kā pasaku, kas aizved uz Francijas dienvidiem un krāšņiem rožu dārziem. Ievelciet elpu un sajūtiet vasaru!

Dace Sāmīte radījusi mazajiem valkātājiem domāto kolekciju "Colorlicious"
Dace Sāmīte radījusi mazajiem valkātājiem domāto kolekciju "Colorlicious" Foto: Ingars, TVNET
Foto: Ingars, TVNET

Nākamās pa "mēli" (šoreiz to aizstāja celiņš) gāja modeles, kas izrādīja pazīstamā latviešu modes mākslinieka Dāvida radīto kolekciju. To modes mākslinieks veltījis sievietei viņas labākajos gados – sievišķīgai, romantiskai, aktīvai un nobriedušai baudīt katru dzīves dienu.

Modes mākslinieks Dāvids savu jauno pavasara & vasaras apģērbu kolekciju veltījis ikvienai sievietei
Modes mākslinieks Dāvids savu jauno pavasara & vasaras apģērbu kolekciju veltījis ikvienai sievietei Foto: Ingars, TVNET
Foto: Ingars, TVNET

Viskošākā un pārsteidzošākā bija modes mākslinieces Šeilas radītā kolekcija "Dobe", kuras koncepcija ir sieviete kā dzīves zieds, dzīve kā puķu dobe. Tajā valda 50.gadu noskaņas, kur tērpi neatspoguļo kādu konkrētu gadalaiku vai stilu, bet gan stāsta par pašu tērpa valkātāju. Jāpiebilst, ka šī kolekcija izpelnījās vētrainus klātesošo skatītāju aplausus.

Šeilas kolekcija "Dobe" - sievišķīgi tērpi, ziedu motīvi, 50.gadu stils
Šeilas kolekcija "Dobe" - sievišķīgi tērpi, ziedu motīvi, 50.gadu stils Foto: Ingars, TVNET
Foto: Ingars, TVNET

Dizainere Antra Pujēna, kura pārstāvēja zīmolu "CINNAMON", atkal pārliecināja, ka palikusi uzticīga savai filosofijai - tā perfekti raksturojama ar franču izteicienu "Femme Femme" (fam fam) jeb "Sievišķīgā sieviete". Antras Pujēnas kolekciju "Rendezvous" var raksturot kā tikšanos ar sievišķīgu smalkumu un vienkāršību.

Antras Pujēnas kolekciju "Rendezvous" var raksturot kā tikšanos ar sievišķīgu smalkumu un vienkāršību
Antras Pujēnas kolekciju "Rendezvous" var raksturot kā tikšanos ar sievišķīgu smalkumu un vienkāršību Foto: Ingars, TVNET
Foto: Ingars, TVNET

Savukārt dizaineres Anna Led kolekcija "Vasara 2012: Pludmales sezona" Rīgas Biržā ienesa vasaras saulē sasildītu priedes sveķu smaržu un smilšu sajūtu zem kājām. Lina un kokvilnas kombinācijas izmantotas plūstošu siluetu modeļos, radot īpašu kūrorta noskaņu.

Dizaineres Annas Led kolekcija "Vasara 2012: Pludmales sezona"
Dizaineres Annas Led kolekcija "Vasara 2012: Pludmales sezona" Foto: Ingars, TVNET
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu