BlackBerry iepriekšējo ceturksni noslēdz ar vērienīgiem zaudējumiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kanādas viedtelefonu ražošanas uzņēmuma «BlackBerry» tīrie zaudējumi šā biznesa gada otrajā ceturksnī, kas noslēdzās 31.augustā, pieauguši līdz 965 miljoniem dolāru (501,8 miljoniem latu), salīdzinot ar 235 miljoniem dolāru (122,2 miljoniem latu) attiecīgajā laika periodā pirms gada, teikts piektdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Zaudējumi galvenokārt tiek skaidroti ar uzņēmuma nespēju konkurēt viedtelefonu tirgū, kurā dominē «Apple» un ar «Android» operētājsistēmu aprīkotās ierīces.

Iepriekšējā ceturksnī «BlackBerry» pārdevis 5,9 miljonus viedtelefonu.

Kā vēstīts, «BlackBerry» pirmdien paziņoja, ka uzņēmums panācis vienošanos, lai to iegādātos investoru konsorcijs, kuru vada uzņēmums «Fairfax».

«Fairfax» jau ir lielākais «BlackBerry» akcionārs, kam pieder 10% akciju.

Tirgus izpētes kompānijas «International Data Corp.» (IDC) dati liecina, ka «BlackBerry» pasaules tirgus daļa otrajā ceturksnī veidoja vien 2,9%, kas ir zemākais līmenis, kopš uzņēmums sāka šādu datu apkopošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu